Ontdek het Uilenbos

HOVE

Op zaterdag 14 oktober wordt het Uilenbos feestelijk geopend. Het Uilenbos werd door Natuurpunt aangekocht met steun van de gemeente Hove, de Provincie Antwerpen en Vlaanderen via het strategisch project ‘Beleefbare open ruimte in de Antwerpse Zuidrand’.

Het Uilenbos is erg waardevol, niet alleen omwille van zijn natuurwaarden, maar ook omdat het gelegen is in een landschap met een rijk verleden van meanderende waterlopen, familiale landbouw en het kasteeldomein van Moretus. Met de openstelling wensen de partners hun steentje bij te dragen aan het beleefbaar maken van de open ruimte in de Antwerpse Zuidrand.
Het is niet enkel de Week van het Bos, maar het is ook “Dag van de Trage weg”. Lint en Hove zetten de trage wegen tussen de beide gemeenten opnieuw in de kijker. Het Laarzenpad krijgt een vervolg en zal vanaf 14 oktober een verbinding vormen tussen een nieuwe wandellus in Hove door en rond het Uilenbos en het Bos- en beemdenpad in Lint.

In de omgeving van de Boshoekstraat zijn er nog wat mogelijkheden

Streekmarktje en volksverhalen

Start om 14.30 uur aan de jeugdlokalen, Luitersheide 4 in Lint voor een gezamenlijke wandeling langs het Laarzenpad en de dreef naar het erf aan de Boshoekstraat 99. Daar kan je genieten van een info- en streekmarktje met animatie voor jong en oud, zoals zoete en zotte volksverhalen. Wie later komt, kan uiteraard ook genieten van de markt en de boswandeling. De organisatoren vragen om zoveel mogelijk met de fiets te komen : de parkeergelegenheid in de straat is zeer beperkt. Wie toch met de wagen komt, kan die parkeren aan de start van de wandeling in Lint.

Foto’s (c) Gazet van Hove.