Oh, ja ja ja, ’t is weer jaarmarkt in Mortsel !

Een echte Mortselaar kent de datum uit het hoofd. Ook een bezoeker van de bekende rommelmarkt heeft geen agenda nodig om jou te vertellen dat je het derde weekend van september in Mortsel-dorp moet zijn. Al was het maar voor een ritje op een kameel. Ja, echt, een kameel, je hoort dat goed.

De jaarmarkt heeft zijn succes ongetwijfeld mee te danken aan de drukbezochte rommelmarkt rond de Sint-Benedictuskerk. Je kan er de hele dag terecht om leuke tweedehandsspullen op de kop te tikken. Weet jouw (klein)kind niet meer wat een cassette, laat staan een LP is ? Dan gaan ze zich helemaal een hoedje schrikken op de ambachtenmarkt. Kantklossers, pottendraaiers, boekbinders en hoedenmakers nemen je mee terug in de tijd, voor even dan toch.

Want de Mortselse verenigingen brengen je weer met de voeten op de grond anno 2017. Van politiek, over sport, jeugd, cultuur, gezin, je vindt hen allemaal terug onder diezelfde kerktoren. Bij het begin van een nieuw schooljaar absoluut een goed moment om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is in Mortsel.

En die kameel ?

Die vind je in Hof ter Linden. Net als een lama, alpaca, ezel en andere dieren die speciaal voor jou afzakken naar de jaarmarkt. Breng hen een bezoekje in de kinderboerderij waar je tussen de dieren kan wandelen. Voel je net als hen helemaal thuis en installeer je op één van de strobalen. Maar ook Belgische trekpaarden en Shetland pony’s kan je tegenkomen als je een uitstapje plant richting jaarmarkt. Zij zetten hun beste pootje voor tijdens de prijskeuring.

Mortsel Mundo

Dat het een kleine wereld is, absoluut. In de straten van Mortsel-dorp loop je op 16 september ongetwijfeld oude en minder oude bekenden tegen het lijf. Wie zijn blik die dag graag eens verruimt, loopt even langs op de speelplaats van school De Tandem. Daar slaat het wereldcafé Mortsel Mundo zijn tenten op. Aan de bar serveren ze allerlei fairtrade lekkers en de vele hapjes doen je meteen wegdromen van eens een andere keuken dan de Belgische.

Wanneer ? Zaterdag 16 september van 09.00 tot 16.00 uur

Waar ? Mortsel-dorp, rond de Sint-Benedictuskerk

 

Meer info ?

Gert Willems – communicatieambtenaar

Telefoon 03 / 444 17 14

Gsm 0498 / 88 57 14

e-mail : gert.willems@mortsel.be