“Fan van Hove” hield pannenkoekenslag samen met enquête in het gemeentecentrum

Zaterdagnamiddag jl. hield de politieke groep “Fan van Hove” (= CD&V + O.VLD) een gratis pannenkoekenslag aan de Sint-Laurentiuskerk in Hove. Bedoeling is met de Hovese burgers in contact te komen en te luisteren wat er bij hen leeft. Op basis van de bekomen antwoorden zal ‘Fan van Hove’ hun partijprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 opstellen. Ze bezochten de afgelopen maanden al enkele andere wijken – in de Vogeltjeswijk ging men zelfs van deur-tot-deur – en hun enquêteformulier is ook in te vullen via het web. Ze hebben reeds een 200-tal antwoorden van Hovenaars binnengekregen.

‘den Eddy’ geeft zijn mening

Zaterdagmiddag waren de weersomstandigheden ook niet optimaal te noemen, zodat er maar een beperkt aantal Hovenaars aan de enquête deelnamen. Toch daagden enkele oudere ‘geboren’ Hovenaars (+ 90) op om hun mening te zeggen. We hoorden o.a. dat weinig Hovenaars staan te springen voor een gemeentefusie, men wil Hove landelijk houden, het aantal bouwlagen wil men in Hove beperken en men wil ook dat de vuilniswagen terug wekelijks langskomt in plaats van tweewekelijks. De opinies over de heraanleg van de Geelhandlaan waren meestal  positief.

Op zaterdag 23 september e.k. staat ‘Fan van Hove’ terug met een pannenkoekenkraam en enquêteformulieren in de Vredewijk aan het pleintje van de J.Fr. Gellyncklaan met de Eikenstraat.

Foto’s © Gazet van Hove.