Honderden mensen komen genieten van de schitterende opendeurdagen bij Volkssterrenwacht Urania in Hove

Het zullen er misschien net geen duizend geweest zijn, moeilijk te tellen vertelden ze ons zondagmiddag op Volkssterrenwacht Urania in onze gemeente Hove. De bezoekers die tussen vrijdagavond en zondagavond naar de Jozef Matheessensstraat in Hove kwamen zullen het zichzelf niet beklaagd hebben. Het was er genieten van de schitterende foto’s – tekeningen en leerrijke informatie. Om dan nog te zwijgen van de vele sterrenkijkers die er opgesteld stonden of een erg interessant bezoek aan het Zeis planetarium.

Exoplaneten en leven in het heelal was het thema voor deze traditionele opendeurdagen in de maand september bij Volkssterrenwacht Urania. Ook het weer viel erg goed mee zodat de mensen toch heel wat te zien kregen door de opgestelde toestellen.

Er wachten nog drukke dagen voor Urania in Hove. Op zaterdag 14 oktober vindt voor de 22ste keer de “Nacht van de Duisternis” plaats en op zondag 26 november is de sterrenwacht naar aanleiding van de Dag van de Wetenschap van 10.00 tot 17.00 u. gratis te bezoeken. Uw lokale Radio Frekwent was zondag op de zeer bekende volkssterrenwacht in Hove en had er een korte babbel met mede organisator de heer Marc Van den Broeck.

 

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove.