Historische beurs Vlaamse Beweging in Kontich

Op zondag 15 oktober e.k. heeft de 22ste Historische Beurs Vlaamse Beweging plaats van 9.00 tot 16.00 uur.

Na 20 jaar in Nijlen, heeft deze beurs nu voor de 2de maal in Kontich plaats, georganiseerd door het Vormingsinstituut Wies Moens VZW, in samenwerking met de Vlaamse Verzamelaarskring.

Plaats : Ontmoetingscentrum Pronkenborg, Pronkenbergstraat 1 in Kontich-Kazerne én in de nabijgelegen Montfortschool, via de ingang in de Montfortstraat.

Boeken en tijdschriften (zowel tweedehands als nieuw) vormen het hoofdbestanddeel van de beurs. Niettemin is er traditioneel ook een rijk aanbod aan muziekdragers, archivalia en kunstwerken. De beurs heeft plaats in de Montfortzaal van het Ontmoetingscentrum Pronkenborg én in één of twee zalen van de Montfortschool.

Programma : Om 10.30 uur spreken Hendrik Vuye en Veerle Wouters over grendels, ontgrendeling en de actuele communautaire politiek. (Hun boek, Sleutels tot ontgrendeling, uitgegeven in 2016 bij Doorbraak vormt de aanleiding.)

Hendrik Vuye

Om 15.00 uur houdt Frank Judo een lezing over het ontstaan van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. (Ook hier is een boek de aanleiding, Belg en Bataaf, uitgegeven door Polis in 2015.)
Beide lezingen hebben plaats in de Damiaanzaal van het Ontmoetingscentrum Pronkenborg.

iD verzorgt de gehele dag een audiovisuele presentatie in de Lutgardiszaal van het Ontmoetingscentrum Pronkenborg. Voor de toegang tot beurs, lezingen en audiovisuele presentatie betaalt u slechts 3 €.

In het restaurant in de Montfortschool biedt Traiteur Sigrid u een heerlijk warm buffet aan : · soep (kervel- of tomatensoep) · hoofdgerecht (steak, scampi saté en kippendrum van de grill; groentebuffet; gebakken krielen) · dessert voor de prijs van slechts 25 €. (Drank is niet inbegrepen.) U dient voor het buffet wel vooraf in te schrijven: edwin.truyens@skynet.be of Edwin Truyens, Scheihagenstraat 54 in 2550 Kontich.

Nieuw ! Vanaf dit jaar kan u ook broodjes kopen. En uiteraard is het café de gehele dag geopend.

Foto’s (c) Gazet van Hove