De Ronde van Mortsel-dorp op vrijdag 15 september

De Ronde van Mortsel-dorp is een initiatief van straatcomités, jeugdbewegingen, scholen, middenstanders, ouderraad, individuen, …

Deze stratenloop aan de vooravond van de jaarmarkt is een evenement voor en door Mortsel-dorp. En “door” mag je letterlijk nemen. Pastoor, schooldirectie, directeurs van de woonzorgcentra en leiding van jeugd- en turnverenigingen gaven toestemming om door hun gebouwen te lopen. Op deze manier kan je al lopend kennismaken met al wat er in Mortsel-dorp gebeurt en aanwezig is. Op het parcours wordt voor de lopers en de supporters muzikale randanimatie georganiseerd.

Sint-Benedictuskerk

De Ronde van Mortsel-dorp is opgesplitst in drie rondes.

De mini ronde start op 15 september om 17.45 uur aan het voormalige Lepelhof in de Lepelstraat en is voornamelijk gericht op de allerkleinsten tot 6 jaar.

De speelse ronde met start om 18.15 uur is er voor de recreatieve sportievelingen van alle leeftijden. Zij lopen of wandelen een parcours van maximum 3 km alleen, met familie, in groep, verkleed, …

Tenslotte krijgen we de derde ronde : de sportieve. Iedereen die hier wil aan deelnemen start om 19.00 uur en legt de ronde van 3 km één, twee of drie maal af. Aan het einde van elke ronde krijgt iedere deelnemer een aandenken van deze eerste Ronde van Mortsel-dorp.

Deelname is gratis en inschrijven is enkel voor de sportieve ronde verplicht. Inschrijven kan ter plaatse, maar gebeurt liefst vooraf via de webstek.

Verdere info : www.derondevanmortseldorp.be – Facebook “De Ronde van Mortsel-dorp”, info@derondevanmortseldorp.be .

Foto’s © Gazet van Hove.