Je PMD-zak wordt gecontroleerd !

Sinds PMD niet langer in de restafvalzak mag, wordt automatisch veel meer afval gerecycleerd in plaats van verbrand. En voor de portemonnee scheelt het ook, een PMD-zak is veel goedkoper dan de restafvalzak.

Iedereen weet hoe zijn PMD te sorteren …of toch bijna iedereen. In 15% van de gevallen wordt PMD nog steeds verkeerd gesorteerd. De meest gemaakte fout is dat de P van PMD wordt gelzen als ‘plastic’. De P staat echter alleen voor ‘plastic flessen en flacons’. Alle andere plastic afval mag dus niet bij de PMD, maar moet in de restafvalzak. Om je te helpen bij het sorteren stuurt IGEAN begin september jobstudenten op pad. De jobstudenten zullen voor de ophaling in enkele straten van de gemeente de aangeboden PMD-zakken op zichtbare afwijkingen controleren. Wie het goed deed krijgt een felicitatiebrief. Is er toch een foutje ? Dan krijg je uitleg over hoe het beter kan. De correcte sorteerregels vind je ook in de afvalkalender.

Meer info ?

websites www.betersorteren.be en www.igean.be of bel de milieulijn 03 / 350.08.14.

Wist je dat je PMD ook gratis naar het containerpark mag brengen ?