1e elftal van de Koninklijke Hove Sport aan de leiding in de 3e Provinciale B

Wie, ondanks de goede voorbereidingscampagne, had durven veronderstellen dat het eerste elftal van Hove Sport, bij de competitie-start in de hogere 3de provinciale reeks, na twee wedstrijden alleen leider zou geweest zijn, zou toch raar bekeken zijn. En nochtans is het een feit.

En net zoals vorige week gebeurde dit opnieuw met het kleinste verschil. Dit keer werd het 0-1 in het Geitendorp op verplaatsing bij S.K. Wilrijk. Nochtans een gedoodverfde kandidaat om tussen de eerste 5 te eindigen in deze reeks. En dus is Hove Sport opnieuw 3 punten rijker en dichter bij de redding. Want dat is het ultieme doel bij trainer Van Peer en zijn spelers. Handhaven in de 3e provinciale. Al 6 punten die ze ons niet meer kunnen afpakken zegt ook voorzitter Eric Serrien. Al moet gezegd zijn dat Hove Sport aan de skipiste na een gelijkopgaande eerste helft het erg moeilijk kreeg in het begin van de 2e helft. Maar dan kan het weer altijd rekenen op Goalie Kurt Van Gysel. En dan gebeurt 12 minuten voor tijd hetgeen waarvan ze in Wilrijk nu nog wakker liggen. Jordy Van Genechten die was ingevallen gaf voor van op rechts. De tegenwind zorgde ervoor dat de bal op de lat terecht kwam en daar stond Randy Vertessen die de bal hard tegen de netten schoot. En wedstrijd gespeeld. Dus een 6 op 6 voor Hove Sport dat nu aan de leiding staat in de reeks.

Van de dames en reserven minder goed nieuws. De dames verloren in Hoogstraten met 5-1 en de reserven met 4-1 in Reet. Beide ploegen zullen zich dus volgend weekend duidelijk moeten herpakken.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove