BOB-zomercampagne

BOB-zomercampagne vindt geen dronken bestuurders achter het stuur, maar stelt wel 16 processen verbaal op wegens andere verkeersinbreuken.

Het verkeersteam van de lokale politiezone HEKLA in onze zuidrand heeft woensdag jl. opnieuw wegcontroles gehouden op verschillende plaatsen op het grondgebied. Van de bijna 300 gecontroleerde automobilisten had niemand teveel gedronken, wat we uiteraard toejuichen in onze politiezone, zegt men bij de mensen van HEKLA.  Eén iemand zat wel achter het stuur onder invloed van verdovende middelen. Dat bleek uit een speekseltest en bloedproef die werden afgenomen. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor vijftien dagen in beslag genomen.

Daarnaast werden maar liefst zestien processen-verbaal opgesteld voor andere inbreuken tegen de verkeerswetgeving. Negen personen droegen geen veiligheidsgordel, drie bestuurders konden geen geldig rijbewijs voorleggen, drie voertuigen waren niet in orde met de technische keuring en één iemand zat zelfs achter het stuur ondanks een opgelegd rijverbod. Deze BOB-zomercampagne zal nog herhaald worden, zeggen ze bij onze politiezone HEKLA.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand