In de gemeente Boechout gaan veel kinderen te voet of met de fiets naar school. Daarom besteedt de gemeente meer en meer aandacht aan de verkeersveiligheid van de schoolkinderen. Zo investeerde de gemeente in de aankoop van mobiele snelheidsinformatieborden. Autobestuurders confronteren met de snelheid waaraan ze rijden, helpt om de snelheid omlaag te halen, zeggen ze in Boechout.

Bij werken aan infrastructuur wordt ook hard ingezet op de verkeersveiligheid, licht schepen van Verkeer Johan Van Hoof toe : ‘De Alexander Franckstraat, een belangrijke verbindingsweg in Boechout, werd opnieuw ingericht met brede fietspaden. De dorpskern van Vremde werd verkeersveiliger gemaakt met onder andere een autoluwe zone voor de Dorpsschool. In het najaar beginnen we met de werken aan de schoolomgeving van het Jef Van Hoofplein, waar twee lagere scholen ingericht zijn. Het plein wordt helemaal vernieuwd. Ook die ontwerpen werden gemaakt in functie van de verkeersveiligheid’ zegt de schepen.

De scholen zelf worden ook mee in het bad getrokken. Vorig jaar al lanceerde de gemeente de schoolroutekaarten. Voor elke schoollocatie werd een kaart ontworpen waar de veilige routes op gemarkeerd staan. De kruispunten waar fietsers en voetgangers extra moeten opletten, worden uitgelegd. De schoolroutekaartjes worden gebruikt in de lagere scholen. ‘Maar de scholen voelen zelf ook aan dat verkeersveiligheid echt belangrijk is en ondernemen acties om kinderen te leren veilig te bewegen in het verkeer. Soms staat hier zelfs een vrachtwagen op het plein, om kinderen de gevreesde ‘dode hoek’ te leren kennen. Fietsbehendigheidsproeven, fluo-acties … dit zijn allemaal initiatieven die wij alleen maar kunnen toejuichen’ besluit Johan Van Hoof, schepen van verkeer in de gemeente Boechout.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove.