PVDA-Edegem komt op in kartellijst bij volgende gemeenteraadsverkiezingen 

Tijdens de jaarmarkt in Edegem hebben nationaal PVDA-voorzitter Peter Mertens en d!Em-boegbeeld André van Ekelenburg zaterdagnamiddag een speciale spandoek onthuld. De lokale volksbeweging d!Em (democratie in Edegem) en PVDA (Partij van de Arbeid) gaan onder de naam PVDA+d!Em naar de volgende gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018.

“Dit is een alternatief voor het bestaande beleid in Edegem, het is sociaal, ecologisch en democratisch. diEm is een volksbeweging die uitbreiding neemt in Edegem. We willen hier het bestuur veranderen” aldus André van Ekelenburg, voorman van dIEm. Volgens André wordt het een super-diverse lijst met grote ambities. “We willen de derde grootste in Edegem worden en mikken dan ook op drie zetels.”

Op deze lijst zullen naast de PVDA en d!Em leden ook enkele voormalige Groen- en sp.a-leden en enkele onafhankelijken staan. Voorlopig kon men nog geen namen vrijgeven van deze potentiële kandidaten. Men stelt wel dat er 27 plaatsen moeten ingevuld worden om een volledige lijst in te dienen en dat er dubbel zoveel kandidaten zijn. De toekomst zal het uitwijzen …

PVDA-voorzitter Peter Mertens : “We zijn tevreden dat we met deze brede beweging in kartel naar de kiezer kunnen trekken. We hebben dezelfde waarden. We hebben alle vertrouwen in de samenwerking en willen er hier in Edegem een lap op geven. Ik denk dat we bij de volgende verkiezingen voor een verrassing kunnen zorgen, zeker tegen de verrechtsing, het duurdere leven, de privatiseringen, enz…De Zuidrand is hier N-VA-land, maar veel mensen zijn ontgoocheld in deze partij. De verandering is er niet gekomen. Het is velen zuur opgebroken. De N-VA verliest al 10 % in de peilingen omdat er geen sociaal beleid is gekomen. Wij zijn een radicale partij, geen extreme, wij gaan naar de wortel van het debat”.

Peter Mertens

Er werd nog een boek geschreven door Peter Mertens, “Graailand”, gegeven aan Frieda Haeseldonckx, omdat zij juist kon raden hoeveel ‘likes’ de Facebookpagina van de PVDA-Edegem had. Nadien werden de pinten bovengehaald … en ondertussen draaiden de kermiskramen en –molens duchtig verder op het Gemeenteplein.

Foto’s © Gazet van Hove, Wim Frans – coverfoto : onthulling nieuw partijlogo.