Gisteren trokken duizenden leerlingen in onze regio terug naar school. Na twee maanden zomervakantie waren velen blij om terug hun schoolkameraadjes te zien. Zo ook in de gemeentelijke basisschool Albrecht Rodenbach in Hove .

“De start van het nieuwe schooljaar begon met een show, “De Grote sprong naar de lagere school”. Er stond een erehaag van leerkrachten om de nieuwe leerlingen welkom te heten, er was een trampoline, een toneelstukje. De oudste leerlingen van de zesde leerjaren bekommeren zich over nieuwe leerlingen van het eerste jaar : ze maken hen wegwijs in de school, tekenen en spelen samen” aldus directeur Tom Maes.

Schepen van Onderwijs Gerda Lambrecht en directeur Tom Maes

Leerlingenaantal blijft stabiel

“In juni jl. studeerden er 52 leerlingen af. Vandaag hebben we terug 393 ingeschreven leerlingen, verdeeld over 128 kleuters in 7 klasjes en 263 scholieren verdeeld over 14 klassen. De school telt een 40-tal personeelsleden, waarvan een aantal deeltijdsen. Er werden twee extra onderwijzers met ervaring aangetrokken, zodat het mannelijke lerarenkorps wat wordt aangevuld tegenover een vrouwelijke overmacht” aldus de directeur.

Uitdagingen

Het schooljaar 2017-2018 telt een aantal nieuwe uitdagingen. “Vooreerst de nieuwe wereldoriëntatiemethode, het is een nieuw vak waarin biologie en aardrijkskunde zij geïntegreerd. Ten tweede de ICT, die wordt op een pedagogische methode gebruikt volgens de eindtermen. Wat uitstappen betreft staan er de klassieker als Plankendael in Muizen, Bobbiaanland in Lichtaart en Bosland in Nederland op de agenda.

Op het gezondheidsvlak wordt er geen chocolade en suikerhoudende dranken meer aangeboden. Ze worden vervangen door fruit en groenten, water en melk.

Op het sportieve vlak staan er terug de winter- en zomersportdagen op de agenda, evenals de scholensportdag van alle Hovese scholen en de Scholencup voetbal.

De zesde jaars beginnen vanaf oktober te oefenen voor hun afscheidsmusical op het einde van het jaar. Eerst kiezen ze een verhaal en vanaf januari bouwen ze het decor en beginnen ze het stuk in te studeren” aldus directeur Tom Maes.

de school als springplank …

Feesten

Op zaterdag 9 december is er de Kerstmarkt van de school, met optredens van leerlingen in het kerstkoor en dansen. Men verkoopt er ook kerstbomen. De opbrengst gaat naar een goed doel.

Op zondag 6 mei 2018 is er het traditioneel schoolfeest in de namiddag met allerlei activiteiten.

We wensen alle leerlingen van de Albrecht Rodenbachschool een goed studiejaar 2017-2018, de leerkrachten een leuke en uitdagende werkomgeving en de ouders een goede studiebegeleiding voor hun kinderen.

acrobaten in de Rodenbachschool

Foto’s © Gazet van Hove, Rodenbachschool.