Mortsel zoekt verwarmingscoaches

Tot 20 september zoekt de stad Mortsel coaches die deze winter gezinnen willen helpen met het juist instellen van de verwarming. Zo bespaart dat gezin niet alleen op de energiefactuur. Ook de klimaatwinst is aanzienlijk.

Heel wat steden en gemeenten nemen deel aan de provinciale campagne ‘vriend van de thermostaat’. Hiervoor zijn ze op zoek naar verwarmingscoaches. Deze coaches zullen dit najaar vrijwillig op bezoek gaan bij gezinnen in hun gemeente. Goed opgeleid geven ze tips op maat en helpen hen bij het zuinig instellen van de verwarming.

Wie komt in aanmerking ?

Het hoeven zeker geen verwarmingsspecialisten te zijn. De coaches krijgen heel wat ondersteuning : materiaal, checklists om mee te nemen naar de huisbezoeken verzekering, en een opleiding door Kamp C, steunpunt voor Duurzaam Bouwen en Renoveren. Ze zijn vooral vriendelijk, energiebewust, actief, sociaal betrokken, en mondig genoeg om de verwarmingstips duidelijk over te brengen. Ze willen graag bijleren tijdens een interessante ervaring. Naast een sympathieke beloning mogen ze vooral veel erkenning en positieve reacties verwachten.

Provinciale campagne ‘vriend van de thermostaat’

De actie kadert in de ‘vriend van de thermostaat’ -campagne van de provincie Antwerpen.  Deze campagne wil op een laagdrempelige manier inwoners overtuigen om hun verwarming optimaler in te stellen. Tot 20 september zijn gemeenten Balen, Boechout, Duffel, Essen, Kontich, Laakdal, Mol, Oud-Turnhout, Putte, Schelle, Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver, Stabroek, Vorselaar, Wijnegem, Wuustwezel, Zoersel en steden Geel, Lier en Mortsel op zoek naar coaches.

Binnen de campagne voorziet de provincie heel wat ondersteuningspakketten voor de deelnemende gemeenten. De gemeenten staat in voor de werving van de coaches en de promotie van de actie onder haar inwoners. De provincie neemt de opleiding en opvolging van de coaches voor haar rekening.

Wie meer info wenst, kan surfen naar www.vriendvan.be. Inschrijven als verwarmingscoach kan nog tot 20 september via het formulier op deze website of door een mailtje te sturen naar vriendvan@provincieantwerpen.be.

Foto (c) Gazet van Hove.