Kies voor goedkopere groene energie

Maandelijks betaal je een energiefactuur. Heb je er al eens bij stilgestaan dat je op deze uitgave kan besparen ?

Uiteraard door minder energie te verbruiken, maar ook door bewust voor een voordelig energiecontract te kiezen.
Veel werk ? Toch niet. Het Antwerpse provinciebestuur biedt opnieuw de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan een groepsaankoop groene stroom en aardgas. Je hoeft je alleen maar vóór 11 oktober vrijblijvend in te schrijven via www.samengaanwegroener.be.


Iedereen met een leveringsadres in Vlaanderen kan vrijblijvend deelnemen voor elektriciteit en/of aardgas. Zo biedt jij je samen met heel veel andere inwoners aan als één aantrekkelijke klant op de energiemarkt. Energieleveranciers kunnen op de veiling begin oktober hun beste bod geven. Je hoeft dus zelf geen prijzen te vergelijken. Na de veiling krijg je een persoonlijk voorstel van de leverancier die voor jouw verbruik het meest voordelig is. Pas dan beslis je of je wenst in te gaan op het aanbod.

Succesvolle groepsaankopen de afgelopen 7 jaar

De groepsaankoop van vorig jaar was een groot succes. Meer dan 114.000 huishoudens schreven zich in en bijna 84.000 gezinnen gingen ook effectief in op het aanbod van de winnende leveranciers. Een gezin bespaarde zo gemiddeld 200 EUR op jaarbasis !

Heb je in het verleden al deelgenomen aan een groepsaankoop of koos je eerder voor een voordelig energiecontract ? Ook dan loont het zeker de moeite om deze keer deel te nemen.

Begeleiding en inschrijvingen

De provincie zorgt voor de organisatie van de groepsaankoop met een stap voor stap begeleiding, van de vrijblijvende inschrijving tot en met de overstap naar een voordeliger energiecontract. Ook de opzeg van je huidige energiecontract wordt volledig voor jou geregeld.
Inschrijven kan tot en met 10 oktober via onderstaande website (doorklikken op provincie Antwerpen). Neem een jaarlijkse afrekening van elektriciteit en/of aardgas bij de hand en schrijf je online in of bel gratis het nummer 0800 21 134.

Na de veiling op 11 oktober ontvang je uiterlijk op 27 oktober je persoonlijke voorstel. Je ziet meteen hoeveel jij kan besparen. Pas dan beslis je of je op het nieuwe aanbod ingaat. Ook bij je overstap (te bevestigen vóór 28 november) kan je rekenen op een helpende hand.

Heb je geen toegang tot het internet, dan helpt de gemeentelijke milieudienst je graag verder. Er wordt een extra loketfunctie voorzien in de week van 2 oktober. Kom je liever op een andere datum langs, dan kan dat, maar dan maak je best een afspraak via e-mail : milieu@hove.be of tel. 03 / 460 33 26.
www.samengaanwegroener.be