Geen Hovese PVDA-lijst bij gemeenteraadsverkiezingen 2018

Enkele dagen geleden vernamen we van een bekende Hovenaar, actief in de christelijke vakbond, dat hij benaderd was door mensen van de PVDA (Partij van de Arbeid) om bij de komende gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 de kleuren van deze neo-communistische partij in Hove te verdedigen. We vonden deze stelling nogal bizar, aangezien de PVDA enkel in een aantal grotere steden en gemeenten lijsten zal indienen. Maar je weet nooit, in de peilingen scoort de PVDA vandaag hoge toppen, alvast in Wallonië. Daarom belden we even met een PVDA-vertegenwoordiger in onze regio en we kwamen meer te weten.

PVDA-afvaardiging aan Agfa-Gevaert in Mortsel

Wel in Edegem, Mortsel en Kontich

Onze contactpersoon stelde “dat de PVDA niet in Hove zal opkomen voor de gemeenteraadsverkiezingen, omdat er hier geen basiswerking is van de PVDA. Er zullen ook geen kandidaten van de PVDA verschijnen op de Hovese groen-linkse kartellijst ‘Hove Beweegt’. De PVDA komt wel op in Mortsel, Edegem en Kontich.” Daar heeft deze partij wel potentieel zicht op enkele mandaten.

In onze andere buurgemeenten Boechout en Lint zal men ook niet moeten zoeken naar een PVDA-lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Mensen uit de regio, waar er geen gemeentelijke PVDA-lijst opkomt, kunnen wel voor de provincieraadsverkiezingen voor de PVDA stemmen. Deze verkiezingen verlopen gelijktijdig met de gemeenteraadsverkiezingen.

Debat tussen Peter Mertens en Jean-Marie Dedecker

De voorzitter van de PVDA, de heer Peter Mertens uit Borgerhout, gaat op dinsdag 10 oktober e.k. in debat met Jean-Marie Dedecker (ex-judocoach, partijvoorzitter LDD en gewezen volksvertegenwoordiger). Dit debat gaat door om 20.00u. in hotel “De Basiliek”, Trooststraat 22 in Edegem (Gemeenteplein). Een organisatie van de Debatclub.

Foto’s © Gazet van Hove.