Dakisolatie is prioriteit nummer één als je wil besparen op je energiefactuur.

Heeft je dak ook nood aan een (extra) isolatielaag ? Wist je dat er tot dertig procent van de warmte gewoon ‘verdwijnt’ via een slecht of niet-geïsoleerd dak ? Hoog tijd dus om deze energievreter grondig aan te pakken ! Een goede dakisolatie is onontbeerlijk om het energieverbruik laag te houden en dus te besparen op je energiefactuur. Dakisolatie betekent immers energie en kosten besparen, een verhoogd wooncomfort en groener wonen en leven. Bovendien is er minder uitstoot van CO2 en minder vervuiling.
Toch hebben veel huizen in onze gemeente een slecht of niet-geïsoleerd dak. Daarom wil het gemeentebestuur de inwoners stimuleren om hun dak beter te isoleren via een groepsaankoop in samenwerking met IGEAN. Met een groepsaankoop kan je zonder zorgen en voor een lagere prijs dakisolatie laten plaatsen. Door deel te nemen aan een groepsaankoop bespaar je niet alleen vele uren opzoekingswerk, maar koop je dakisolatie aan een goede prijs-kwaliteitsverhouding bij een lokale handelaar.


Verhoogde premies voor huurwoningen

Verhuur je een woning of appartement waarvan het dak niet geïsoleerd is ? Dan loop je de kans dat je opbrengsteigendom vanaf 2020 ongeschikt is voor de huurmarkt. Je wacht daarom best niet met isoleren. Nu kan je nog maximaal een beroep doen op de extra hoge premies voor dakisolatie en de IGEAN energielening. Ontdek op deze website of je in aanmerking komt voor de extra hoge premies: https://www.vlaanderen.be/nl/bouwen-wonen-en-energie/bouwenen-verbouwen/premies-voor-sociale-isolatieprojecten-voor-huurwoningen.

De uiteindelijke keuze van de leverancier(s) wordt gemaakt door een stuurgroep die bestaat uit inwoners van onze en andere deelnemende gemeenten. Heb je interesse om deel te nemen aan de groepsaankoop ? Schrijf je dan in op de website van IGEAN. Inschrijven is volledig vrijblijvend. Je wordt op de hoogte gehouden van het verloop van de groepsaankoop en uitgenodigd voor een infomoment. Als je graag actief wil meebeslissen over welke leverancier gekozen wordt, kan je aanduiden dat je lid wenst te worden van de stuurgroep. Je mag er hierbij van uitgaan dat de stuurgroep één keer wordt samengeroepen om de leverancier(s) te kiezen.
www.igean.be