HOVE

De Vitesseclub organiseert tijdens dit groots dorpsfeest ook voor de kinderen een leuke activiteit : op zaterdag 26 augustus richt de club een trottinettenkoers in. Alle kinderen geboren in 2006 tot het geboortejaar 2011 worden uitgenodigd om tijdens dit ludieke wielerevenement hun beste beentje voor te zetten. Op een afgesloten parcours in de Kapelstraat (tussen de Groenenborglei en de Leliestraat) worden er per leeftijdscategorie een aantal rondjes afgelegd. Start en aankomst zijn voorzien ter hoogte van de Groenenborglei. Er kan vooraf worden ingeschreven in dagbladhandel Punt Komma. Het inschrijvingsgeld bedraagt 2 EUR. Een deel daarvan gaat naar een plaatselijk goed doel. Op de dag zelf kan er nog van 12.00 tot 12.45 uur worden ingeschreven aan de stand van de club ter hoogte van de Groenenborglei.

Dit zijn de starturen : geboortejaar 2011 en 2010 : 13 uur, geboortejaar 2009 en 2008 : 13.45 uur, geboortejaar 2007 en 2006 : 14.40 uur. De jongens en meisjes moeten zich 10 minuten voor het vertrekuur melden aan de inschrijvingstafel. Wie deelneemt moet wel een helm dragen en zijn/haar eigen (of geleende) step meebrengen. Voor alle kinderen die deelnemen worden leuke prijsjes voorzien. Deelnemen is belangrijker dan winnen !

Sinds enkele jaren is de fijne traditie van de kinderstoet opnieuw in het leven geroepen. Alle kinderen worden uitgenodigd om zich te verkleden en hun fiets te versieren. Hoe gekker, hoe liever ! Deze vrolijke stoet start om 15.30 uur. De medewerkers van de Koninklijke Hovese Vitesseclub begeleiden de stoet en zorgen ervoor dat alles in goede banen wordt geleid.

Kalender augustus

De ritten vertrekken om 8.00 uur vanuit het clublokaal, café Den Drijhoek (Lintsesteenweg 2), tenzij anders vermeld. Zaterdag 26 augustus : de Koninklijke Hovese Vitesse Club werkt mee aan de Zomerendfeesten vanaf 11.00 uur. Medewerkers en vrijwilligers op post.

Zondag 27 augustus : Cycling Vlaanderen Bone4Kids-Day WTC De Lustige Trappers (70 kilometer vanuit Hove) aan De Markgraaf om 8.30 uur.

Kalender september

Alle ritten vertrekken om 8.30 uur vanuit Den Drijhoek, Lintsesteenweg 2, tenzij anders vermeld.

Zondag 3 september : KHVC 2de Prijs Madeleine Voorspools (60 kilometer) Hove-Zandhoven-Hove.

Zondag 10 september : Cycling Vlaanderen Schotelierrit Antwerp Olympic Toeristenclub (60 kilometer) vanuit Lier (café Waregem).

Zondag 17 september : VWB De Korenpaterrit Wommelgemse Sprinters (68 kilometer) vanuit Wommelgem (A. Mortelmansstraat 18) om 8.00 uur.

Zondag 24 september : Cycling Vlaanderen Sporten tegen Kanker WTC Nete En Aa (50 kilometer) vanuit militair domein Grobbendonk om 8.00 uur.

www.hovesevitesseclub.be .

Foto’s (c) Gazet van Hove