HOVE

De uitbouw van het domein Hortensiahof aan de Mortselsesteenweg, vlak naast de Regina Pacis school, verliep met de nodige administratieve rompslomp en problemen. Gelukkig ligt alles nu achter de rug en kan men de toekomst positief tegemoet zien : de vele nieuwe bewoners konden hun intrek reeds nemen in de 32 mooie appartementen achteraan het domein in een groene en rustige omgeving, vlakbij het handelscentrum van Hove met alle mogelijke vervoersmogelijkheden. De buitenschil van het domein werd opgeknapt door Coresdevelopment uit Wilrijk.

Doordat de hoge hagen en reclamepanelen aan de straatzijde nu vervangen zijn door een aangepaste lagere beplanting, komt het eigenlijke Hortenisahof nu veel beter tot zijn recht. De villa is mooi opgeknapt en heeft sedert enige tijd ook nieuwe private bewoners. Er is nog voldoende ruimte in het pand aanwezig om de vele ruime kamers een nieuwe invulling te geven. De bewoners denken aan enkele (4) medische kabinetten die ze kunnen verhuren (‘co-work-space’ : men kan huren voormiddag, namiddag, avond). Het zou ideaal zijn voor starters, bijvoorbeeld een coach in bijberoep of medici die nog een private praktijk runnen.

de zijkant, hier komt de inkom voor de patiënten

In het bijgebouw (‘Koetshuis’) wil men een tweetal kabinetten onderbrengen voor para-medici : psycholoog, relatietherapeut, diëtist, persoonlijke coachen, beauty, enz … Er is voldoende parking (auto, moto, fiets) aanwezig op het domein om de patiënten op te vangen.

het Koetshuis

Binnenkort, einde september, beginnen de binnenwerken in het eigenlijke Hortensiahof. Deze moeten in de lente van 2018 klaar zijn. Dan zal deze medische invulling klaar staan ten dienste van de hele Hovese bevolking : een medisch centrum voor en tussen de Hovenaars. “Want het dorp is een wereld …” aldus ex-Hovenaar Paul van Ostaijen.

We kijken al uit naar de openingsreceptie …Hove gaat er duidelijk op vooruit !

de achterkant met parking

https://hortensiahof.wordpress.com/

32 luxe-appartementen, achteraan in het domein

Foto’s © Wim Frans, Gazet van Hove.