Op de Antwerpse Zuiderdokken of Vlaamse en Waalse kaai in de stad is er nu al even geen Sinksenfoor meer. Maar er is nog steeds jaarlijks plaats voor ‘Antwerpen Zingt’. En daar zijn ze morgen toe aan de 20e editie. Niet meteen nieuws uit de Antwerpse zuidrand waar wij als lokale radio Frekwent voor staan, maar we weten wel dat heel wat inwoners uit de zuidrand jaarlijks afzakken naar dit evenement in de stad Antwerpen.

Antwerpen Zingt begon ooit als een kleinschalig gebeuren in café “Den Engel” op de Grote Markt en trekt ondertussen moeiteloos 20.000 bezoekers. Het grootste zangfestival van ‘t Stad blaast morgen zondag 6 augustus twintig kaarsjes uit en dat laat de organisatie natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. De twintigste “Antwerpen Zingt” moet een “specialleke” worden zeggen ze in Antwerpen.  Heel wat grote namen komen dan ook naar de gedempte Zuiderdokken. Zo staan dit jaar bv. Johan Verminnen, Bart Herman, Willy Sommers, Peter Koelewijn, Paul Severs en Hans De Booij op het podium. En als opwarmers is er dit jaar gekozen voor Jelle Cleymans en Jonas Van Geel die de inwoners van de gemeente Kontich in de maand juli al bezig zagen in hun gemeentepark.

En in Antwerpen zorgen ze voor een afsluiter met een special Guest. En er is Luc Caals die een medley zal brengen van Andre Hazes. Kortweg redenen genoeg om je weekend al zingend af te sluiten op Antwerpen Zingt dat eraan begin om 18.00u. De toegang is gratis, al betaal je aan de inkom wel € 5 voor twee consumptiebonnetjes. Het zangfestijn is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Ken je de teksten niet uit het hoofd van de Antwerpse, Vlaamse en Nederlandse klassiekers ? Geen nood want aan de inkom worden gratis liedjesboekjes uitgedeeld. Wij wensen jullie alvast veel plezier op Antwerpen Zingt. Alle informatie vindt U terug op de website en facebookpagina van ‘Antwerpen Zingt’.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove