Hove, gemeentehuis, maandag 26 juni 2017

 p1040770

Verslag secretaris gemeenteraad 29 mei 2017

Aan de raad werd gevraagd om kennis te nemen van het verslag secretaris van de gemeenteraad van 29 mei 2017. Eénparig goedgekeurd.

Notulen gemeenteraad 29 mei 2017

Aan de raad werd gevraagd om de notulen van de gemeenteraad van 29 mei 2017 goed te keuren. Eénparig goedgekeurd.

Geld euro's

AGB – Jaarrekening 2016

Aan de gemeenteraad werd gevraagd goedkeuring te geven aan de jaarrekening 2016 van het autonoom gemeentebedrijf Sport en ontspanning Hove. Het AGB Sport en Ontspanning heeft tot doel : het beheer en de uitbating van de sporthal en de sportaccommodaties die gevestigd zijn aan de Paul van Ostaijenlaan en de voetbalvelden gelegen aan de Leon Dumortierstraat. Eénparig goedgekeurd.

A. Rodenbachschool
A. Rodenbachschool Hove

 

Gemeentelijke basisschool – schooljaar 2017-2018 – vakantie- en verlofregeling

Aan de gemeenteraad werd gevraagd goedkeuring te hechten aan de vakantie- en verlofregeling van de gemeentelijke basisschool voor het schooljaar 2017-2018. Eénparig goedgekeurd.

Gemeentelijke kunstacademie – schooljaar 2017-2018 – vakantie- en verlofregeling

Aan de gemeenteraad werd gevraagd goedkeuring te hechten aan de vakantie- en verlofregeling van de gemeentelijke kunstacademie voor het schooljaar 2017-2018. Eénparig goedgekeurd.

Gemeentelijke basisschool – Schooljaar 2017-2018, Lestijdenpakket

Aan de gemeenteraad werd gevraagd kennis te nemen van het lestijdenpakket van de gemeentelijke basisschool voor het schooljaar 2017-2018. Eénparig goedgekeurd.

Gemeentelijke kunstacademie – Schooljaar 2017-2018, Lestijdenpakket

Aan de gemeenteraad werd gevraagd kennis te nemen van het lestijdenpakket van de gemeentelijke kunstacademie voor het schooljaar 2017-2018. Eénparig goedgekeurd.

5de leerjaar Rodenbachschool FT

Basisonderwijs – toetreding ondersteuningsnetwerk

Voor leerlingen die meer nodig hebben dan basiszorg of verhoogde zorg, kunnen scholen voor gewoon onderwijs vanaf 1 september 2017 ondersteuning krijgen vanuit het ondersteuningsnetwerk waarbij ze zijn aangesloten. In dit ondersteuningsnetwerk brengen scholen voor gewoon en buitengewoon onderwijs op gelijkwaardige basis en in co-creatie de expertise samen om leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften en de leraren(teams) die met deze leerlingen werken, te ondersteunen.

Alle officiële scholen (basis en secundair) dienen aan te sluiten bij een officieel ondersteuningsnetwerk. Voor de Albrecht Rodenbachschool is de keuze gemaakt om aan te sluiten bij het ondersteuningsnetwerk Antwerpen ‘De leerexpert’.

Raadslid Els Pauwels (CD&V) stelde : “Hoeveel leerlingen met verhoogde zorg zijn er ? Problematieken ? De Leerexpert is van de Antwerpse stadsscholen. Men mag netoverschrijdend werken. Er zijn heel wat mogelijkheden in de buurt. In 2018 mag men eruit stappen. Met deze keuze zitten we er te ver in.” Schepen van Onderwijs Gerda Lambrecht (N-VA) antwoordde : “De waarnemende directeur maakte deze keuze met inzicht om te evalueren en eventueel over te stappen naar ander netwerk als dit niet voldoet. Er zijn 4 à 5 leerlingen die echt zorg nodig hebben.” Iedereen keurde dit punt goed.

fairrodenbach1

Basisonderwijs – optimalisering samenwerkingsmogelijkheden binnen de scholengemeenschap ‘De Link’

Aan de raad werd gevraagd goedkeuring te hechten aan het voorstel om zich wat de vaste benoemingen in het basisonderwijs betreft, te beroepen op de uitzonderingsregel voorzien in artikel 31 van het decreet rechtspositie personeelsleden gesubsidieerd onderwijs. Op deze manier kan er voorrang worden verleend aan de TADD’ers (= tijdelijke tewerkgestelden van doorlopende duur) van de Albrecht Rodenbachschool in Hove. Eénparig goedgekeurd.

p1050409

Code voor werken langs gemeentewegen

De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en de Vlaamse Raad van Netwerkbeheerders (VRN) maakten in 2001 een code op voor infrastructuur- en nutswerken langs gemeentewegen. Deze code is geactualiseerd in 2017.

De code wil zorgen voor duurzaam beheer en inrichting van het openbaar domein en van de ondergrondse en bovengrondse infrastructuur, kwaliteitsvolle uitvoering van werken in het openbaar domein, goed herstel van het openbaar domein na nutswerken, betere afstemming van werken, betere communicatie, aandacht voor omwonenden en (zwakke) weggebruikers en performante opvolging voor meldingen en klachten.

Na een opmerking van groen-links werd dit éénparig goedgekeurd.

p1050411

Bib – Aanstelling nieuw lid Beheerorgaan – goedkeuring

Aan de raad werd gevraagd om een nieuw lid van het beheersorgaan aan te stellen. De groen-linkse Joost Van Deuren (HB) nam ontslag uit het beheersorgaan. Hij wordt vervangen door Hilde Raats. Eénparig aangenomen.

De Markgraaf

Sportregio- jaarverslag en resultaat 2016

Aan de gemeenteraad werd gevraagd om het jaarverslag en de jaarrekening 2016 van de sportregio Midden-Provincie goed te keuren. Deze sportregio bestaat uit de gemeenten : Boechout, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint, Mortsel, Ranst, Wijnegem, Wommelgem, Zandhoven en Zoersel. Eénparig goedgekeurd.

 

Foto’s © Gazet van Hove.