Gemeente Nijlen past bij

Kringwinkel Opnieuw & Co moet de helft inleveren aan financiële steun en is daar niet blij mee. De intercommunale IOK heeft de taak van het hergebruik van afval overgenomen van de gemeente Nijlen. De nieuwe overeenkomst die Opnieuw & Co moest afsluiten met IOK zorgt voor een flinke daling van de vergoeding.

IOK geeft veel meer geld uit aan recyclage en afvalverwerking dan aan het hergebruiken van afval. Onbegrijpelijk, aangezien IOK na het voorkomen van afval, hergebruiken van afval het belangrijkste vindt.
Opnieuw & Co is heel erg blij dat het gemeentebestuur van Nijlen er voor zorgt dat het verlies minder groot is. Zij passen 70 cent per inwoner per jaar bij.

De kringwinkel, Opnieuw & Co, in Nijlen is een erg groot succes. Vorig jaar werd maar liefst 13,01 kilogram per inwoner aan herbruikbare goederen binnen gebracht, kregen ze 77.095 klanten over de vloer en werd er zo’n 218 kilogram koffie gedronken in de koffietheria waar dit gratis voorhanden is. Geen onbelangrijk gegeven gezien Opnieuw & Co hiermee de sociale cohesie bevordert. Want, naast de focus op ecologie en duurzaamheid, creëert Opnieuw & Co kansen voor sociale tewerkstelling. Op 37 werknemers die Opnieuw & Co Nijlen telt, is de overgrote meerderheid, mensen met een te grote afstand tot de klassieke arbeidsmarkt.

P1040126

Winkelvestigingen Opnieuw & Co :

Opnieuw & Co vzw, Grote Steenweg 55, 2560 Kessel (Nijlen)

Opnieuw & Co vzw, Hondiuslaan 46, 2570 Duffel

Opnieuw & Co vzw, Borsbeeksebinnenweg 51, 2640 Mortsel

Opnieuw & Co vzw, Antwerpsesteenweg 387, 2500 Lier

Opnieuw & Co vzw, Prins Boudewijnlaan 1, 2550 Kontich

Outletshop De Kilomeet, Vredebaan 77, 2640 Mortsel

www.opnieuwenco.be – www.facebook.com/opnieuwenco

P1040115

Foto’s (c) Gazet van Hove.