3 miljoen aan nieuw brandweermateriaal voorgesteld

Regio

Naast nieuwe ere-brandweerlui investeerde de zone Rand het afgelopen jaar ook fors in materieel. Ze kochten voor 3 miljoen nieuwe voertuigen en ander materieel van een 4×4 tankwagen, oefen-sets voor de fysieke paraatheid of een groot debiet ventilator voor het verluchten van grote ruimtes.

Een van de voordelen van een zone met 21 gemeenten is efficiëntere investeringsmogelijkheden. Zo is zone Rand de eerste brandweerzone met een groot debietventilator in Vlaanderen. “Een machine die gebruikt wordt om rook uit een ruimte te krijgen”, weet Koen Vanderzwalm, logistiek verantwoordelijke van zone Rand. De brandweerzone investeerde 3 miljoen in nieuw materieel. Van ladderwagens tot haakarmvoertuigen of personeelswagens, de zone heeft dit jaar opnieuw een aantal verouderde zaken vervangen.

P1030271

Wat ze nog niet volledig hebben kunnen aanvullen, zijn goede mensen. De zone Rand is nog op zoek naar ruim 40 extra vrijwilligers. Voor meer informatie of bij interesse, neem een kijkje op www.brandweerzonerand.be/vrijwilligerworden .

P1030268

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove.