Massaal bijgewoonde 11 Juli feest en BBQ in Hove

Op zondag 9 juli ging het officiële Feest van de Vlaamse Gemeenschap door in Hove. Om 10.00u. was er de klassieke misviering in de Sint-Laurentiuskerk die wat langer uitliep dan normaal.

bbq3
de ‘Modest’ is er steeds bij …

Om 11.00u. ging er in het Sportpark de klassiek 11-Juli-viering door met een optreden van ‘Koen en de anderen’. Dit gezelschap afkomstig van Eeklo en Gent wisselde van functie omdat de Koen hees was van een vorig optreden. Ondanks dit bracht de zanger het er goed vanaf. Hij bracht een aantal klassieke Vlaamse toppers die in meer of mindere mate werden meegezongen door het publiek. Hij vergeleek Hove wat ingesteldheid van de inwoners betreft met de residentiële gemeenten Sint-Martens-Latem en De Pinte rond Gent.

bbq2
jong en minder-jong volk

Rond 12.00u. was het culturele optreden gedaan en kon men de BBQ aansteken. Hierop waren een goede 150 Hovenaars aanwezig. Onder de brandende zon bleef het gezelschap ‘netwerken’ tot de klok van 16.00u.

bbq4
een staande ovatie van het publiek !

Wat weer opviel was de totale afwezigheid van vertegenwoordigers van de groen-linkse sekte ‘Hove Beweegt’ ! Zaten sommigen misschien in Hamburg te betogen en alles in de binnenstad stuk te slaan n.a.l.v. de G-20-top ? We willen het graag weten !

bbq5
het smaakte !
bbq6
‘zware discussies’

 

Foto’s © Wim Frans, Gazet van Hove.