De verenigingen die in de hangars van Fort 5 zijn gehuisvest, krijgen uitzicht op vernieuwde lokalen. Ook wordt een studie gevoerd naar een herbestemming van het binnenfort.

In de jongste gemeenteraad is de opdracht goedgekeurd voor het aanstellen van een studiebureau om enerzijds een renovatiedossier voor de hangars op te maken en anderzijds een herbestemmingsstudie voor het binnenfort uit te voeren.

De noodzakelijke acties op korte termijn worden gebundeld in een opdracht en moeten uitgevoerd worden binnen de komende vier jaar. Momenteel is in Hangar 23 in Edegem de bouw van een nieuwe bio-klas volop aan de gang.

In een tweede fase wordt de loods zelf gerenoveerd en wordt de vervallen aanbouw waarin de bioklas momenteel is gehuisvest, afgebroken. Om die tweede fase te kunnen uitvoeren, is Hangar 23 in het voorliggende bestek opgenomen.

P1020821

“Een volgend knelpunt betreft de loodsen waarin de verenigingen zijn gehuisvest”, zegt schepen van Patrimonium Ine Bosschaerts. “De hangars vertonen verschillende bouwtechnische mankementen zoals lekken in de dakbedekking, onvoldoende regenwaterafvoer en betonrot. Die zaken gaan we aanpakken.

P1020842

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove.