fairrodenbach4
juf Ilse op het podium

De gemeentelijke Albrecht Rodenbachschool viel weer in de prijzen en dit werd op de laatste dag van het schooljaar uitbundig gevierd. Voor de tweede maal wonnen de leerlingen de Fairtrade labelwestrijd. Dit is een project van Fairtrade Belgium, een label voor eerlijke handel. De leerlingen verzamelden de afgelopen maanden via hun (groot)ouders, familie en vrienden meer dan 18.000 labels in. Dit leverde hen opnieuw de eerste plaats op. Grote bezieler van deze actie in de school is de juf Zedenleer, Ilse Joris.

fairrodenbach1
acrobaten geven een demonstratie

De laatste jaren is de school niet meer weg te denken uit de top 5 van het klassement. Dit keer was de prijs een “fair schoolfeest” met een spannende circusact, een duurzame workshop en een spetterend optreden van de kinderen samen met fairtrade ambassadeur Pieter Embrecht en het nieuwe fairo lied.

fairrodenbach3
juf Ilse tussen de collega’s

Op de middag mochten de leerlingen naar huis, voor twee maanden vakantie. Velen hadden het er moeilijk mee dat ze hun favoriete juf moeten afgeven en naar een ander jaar overstappen met nog een onbekende juf. Bij de leerlingen van de zesde klas vloeiden er vele traantjes, want zij zwermen vanaf september uit over allerlei middelbare scholen in onze regio. Daar zullen ze wel een nieuwe vriendenkring opbouwen en ze komen best maar eens terug op bezoek in de Rodenbachschool tijdens het jaarlijkse schoolfeest.

fairrodenbach5

 

Foto’s © Wim Frans.