Kartel “Fan van Hove” streek neer in de Diepestraat

HOVE

Het kartel Fan van Hove (CD&V, O-VLD, onafhankelijken) streek zaterdagnamiddag jl. neer in de Diepestraat, op het kruispunt met de Lijsterbessenweg. Het stramien was weer hetzelfde als altijd : men kon een gratis pannenkoek eten en iets drinken terwijl enkele militanten de bezoekers ondervroegen over hun zienswijze op de wijk en wat er allemaal beter kan. Er kwamen een dertigtal mensen langs de stand. We hoorden allerlei gesprekken over de Franse verkiezingen, de inbraken die er vroeger in de wijk waren, het sluipverkeer wegens de werken op de Lintsesteenweg.

p1050333

Een militant van Fan van Hove sprak ons aan en vertelde ‘wat er op zijn lever lag’. “Ik woon in de Albert Claessensstraat en we worden hier de laatste tijd overspoeld door sluikverkeer die vaak aan een hoge snelheid rijden. De burgemeester is op de hoogte maar die doet niets. Hier moeten structurele maatregelen komen zoals het plaatsen van bloembakken op de weg die de snelheid doen dalen. De politie doet ook veel te weinig. Als de werken in de Lintsesteenweg af zullen zijn, dan zal er door deze wijk nog veel sluipverkeer komen vanuit de Hovese Sporthal, want de bestuurders zijn het nu gewoon.” Stelling eens onderzoeken op het gemeentehuis !

Nog meer acties van Fan van Hove

De gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 naderen met rasse schreden. Het Kartel “Fan van Hove” plant in het najaar 2017 nog enkele manifestaties :

Zaterdag 2 september : Bloemenwijk, afname enquête

Zaterdag 9 september : Pannenkoekenmobiel Centrum (aan de Sint-Laurentiuskerk) met afname enquête in het centrum en de Meylwijk

Zaterdag 23 september : Pannenkoekenmobiel Vredewijk (Pleintje Dennenlaan) met afname enquête.

p1050337

Foto’s © Gazet van Hove.