Maandagavond werd in Grand Café “Sneppenbos” aan het nieuwe sportpark in de gemeente Boechout een alcoholcharter ondertekend door de jeugdverenigingen en het gemeentebestuur van Boechout. Hiermee engageren zij zich om het gebruik van alcohol tijdens jeugdactiviteiten – fuiven of andere evenementen – te matigen.

P1010508

‘De jeugdverenigingen constateerden al enkele jaren dat jongeren meer en meer beginnen te drinken, zelfs van jonge leeftijd. Op een zeker moment hebben de verenigingen bij de jeugdraad aangeklopt en gevraagd om hier rond samen te werken.’ Door de ondertekening van het charter engageren de zeven jeugdverenigingen van Boechout zich om dezelfde principes te hanteren bij evenementen. Voor de jeugdverenigingen is dit een eerste stap. Zij willen met dit thema verder gaan en blijven sensibiliseren, maar zonder te veel te betuttelen. Een grotere bewustwording vinden ze essentieel.

Burgemeester Koen T’Sijen van zijn kant heeft beloofd om de leeftijdscontrole in de Boechoutse supermarkten bij aankoop van alcoholische dranken nog meer aan te moedigen en desnoods te verstrengen. De jeugdverenigingen in de gemeente Boechout die het charter hebben ondertekend zijn de Gidsen 22ste Maria Goretti Boechout, Ja!Wadden, Jeugd Rode Kruis Boechout-Vremde, KSA Bacwalde, Scouts 31ste Sint Bavo Boechout, Scouts&Gidsen Sint Jan in d’Olie Vremde en Studentenclub De Boechoutse. De verenigingen kregen het getekende charter ook in postervorm mee om op te hangen in hun clublokaal of bij evenementen.

P1030861

 

Uw lokale Radio Frekwent was op de ondertekening en we hadden een korte babbel met Jeugdschepen mevrouw Els Augustinus die deze charter voor 100 procent mee ondersteunt in haar gemeente.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove