Samen zingen : het doet iets met een mens. Het zorgt voor verbondenheid in tijden dat we die best kunnen gebruiken. In het samen zingen is Vlaanderen echt wel uniek. Deze zomer zal er in maar liefst 42 steden en gemeenten door de inwoners gezongen worden.

zangfeest affiche 15

 

Bij Vlaanderen Zingt staat het publiek centraal : het publiek is de ster van de avond en zingt onder begeleiding een hele reeks bekende liedjes. Het is dus geen karaoke, het gaat steeds om samenzang. Ter plaatse krijgt iedereen een gratis zangkrantje met alle liedjesteksten zodat je niks hoeft te missen en het meezingen vlot verloopt. Het programma is erg gevarieerd en bestaat grotendeels uit klassiekers uit het collectief geheugen. Het zijn populaire songs in alle talen : van Urbanus tot Marco Borsato, van Willy Sommers tot Gorki en van The Beatles tot André Hazes. Prachtige ballades, toffe meezingers, dansbare hits, polonaise-nummers…. Alles wat mee-zingbaar is, kan aan bod komen, want zingen is een feest ! Eigenlijk zingen we allemaal wel eens graag maar doen we het veel te weinig. Samen zingen geeft je een gelukkig gevoel, het is ontspannend én het vergroot de verbondenheid tussen mensen. Een avondje samen zingen is dan ook een bijzonder leuke ervaring (ook al vind je van jezelf dat je er maar een beperkt talent voor hebt).

Dit alles maakt van Vlaanderen Zingt de grootste (en plezantste !) zomer-tour van het land. Je kan deze zomer komen meezingen op volgende plaatsen : Vlaanderen zingt is te bereiken en bekijken via de website www.vlaanderenzingt.be en op de facebookpagina. In 2017 zal Vlaanderen Zingt opnieuw te gast zijn in de stad Antwerpen op zondag 6 augustus. Maar op Zondag 2 juli 2017 komt Vlaanderen zingt ook naar onze zuidrandregio. Dan is er een aflevering van Vlaanderen zingt in het gemeentepark van de gemeente Kontich. De avond zal er starten om 18.30u. en het gemeentepark vindt U uiteraard over het gemeentehuis in de gemeente Kontich.

P1040428

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand