Gemeente Kontich gaat voor 12 ha nieuw bos

De gemeente Kontich en Natuurpunt willen tegen het einde van deze legislatuur 12 hectare nieuw bos realiseren, gespreid over Waarloos, Kontich-Kazerne en Kontich. Dit komt neer op 1 vierkante meter bos per inwoner en per jaar.

P1040265

“Met de 4,5 hectare bos die we nu al hebben aangeplant, zitten we in de goede richting”, zegt schepen van Milieu Wim Annaert van dorpslijst Sander en tevens een van de voortrekkers van Natuurpunt. De 4,5 hectare liggen verspreid over Hulstmansbos in Waarloos, het Langbos en het gebied Schapenhagen, beide in Kontich-Kazerne.

“Voor het komende jaar hebben we grond aangekocht op de grens van Kontich met Edegem, in de buurt van de Edegemse Beekvallei. Ook hier en iets dichter tegen Kontich centrum aan zal Natuurpunt weer het beste van zichzelf geven.

natuurpunt

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove