Het Vlaamsgezinde weekblad ’t Pallieterke organiseerde op woensdag 31 mei jl. zijn derde sponsordiner in de Salons van Eden in Wilrijk.

p1050181

Er waren een goede 180 aanwezigen : parlementsleden van de N-VA, het VB en de groep Vuye-Wouters naast vele vertegenwoordigers van Vlaamse socio-culturele verenigingen en actiegroepen. Eén grote Vlaamse familie waar iedereen met iedereen overweg kan. Er was geen reguliere (leugen)pers aanwezig.

De aanwezigen konden zich te goed doen aan een feestelijk driegangenmenu, dranken inbegrepen.

Hoofdredacteur Karl Van Camp gaf een overzicht van de activiteiten van het weekblad. Ondanks een daling bij de meeste kranten en tijdschriften noteert ’t Pallieterke een lichte stijging in de verkoop. Eind december lanceerde men de webstek www.sceptr.be , met alternatief nieuws wat men nergens anders in Vlaanderen tegen komt. Dagelijks komen er gemiddeld 6.500 lezers langs. Tevens lanceerde ’t Pallieterke een eigen uitgeverij van boeken, ‘Polemos’, die reeds enkele werken op de markt bracht. Deze uitgeverij is ook reeds erkend door de Vlaamse uitgevers Maatschappij en mag dus in principe aan de volgende Boekenbeurs in Antwerpen deelnemen.

p1050189
Ebru Umar

Gastspreekster Ebru Umar

Als gastspreekster trad Ebru Umar op. Het is een Nederlands-Turkse journaliste, bekend om haar kritische tweets en vrij en vranke columns. Noch de Turkse sultan Erdogan, noch haar Nederturkse medelanders kunnen er mee lachen. In Vlaanderen haalde ze vorig jaar het nieuws toen ze in Turkije twee weken onder huisarrest werd geplaatst door het regime.

Ebru Umar schrijft onder meer voor Metro, waar ze de column van de vermoorde Theo Van Gogh overnam. Vanaf juni kan Vlaanderen haar beter leren kennen via haar columns in ’t Pallieterke.

P1040428

Na het diner werden er in de bar nog vele plannen gemaakt en contacten gelegd.

pallieterke
weekblad – verschijnt iedere donderdag

 

Foto’s © Gazet van Hove.