Na een half jaar buiten dienst wegens verbouwingen ging het OCMW-dienstencentrum aan de René Verbeecklaan terug open voor het grote publiek.

ocmwrenovatie

 

Eerst was er op de middag een feestelijke maaltijd voor de gebruikers. Om 19.00u. was er dan de feestelijke opening met receptie voor de genodigden. De Hovese pers kreeg geen uitnodiging ! Hove heeft toch een schepen van Informatie ? Van dezelfde partij als de OCMW-voorzitster ! Slaapt hij ? Er was dus geen pers aanwezig. De Hovenaars moeten dit nieuws niet weten ?! Wij kregen de info via een aanwezige.

Er waren een 120-tal aanwezigen : de gemeente- en OCMW-raadsleden, heel het college van burgemeester en schepen, personeel OCMW, vertegenwoordigers van Hovese verenigingen, leerkrachten van de taalvakken van het dienstencentrum, vrijwilligers van de ocmw-diensten, enz …

P1030997
Goedele Breyne

Eerst was er een speech van Goedele Breyne, als voorzitster OCMW-Hove waarin ze het personeel van het ocmw en de gebruikers bedankte voor hun geduld en medewerking, de architecte en aannemers aanwezig werden geloofd, de eigen technische dienst allemaal aanwezig met diensthoofd Ruth werden ook bedankt. In de toekomst zal kunstkring “De Geelhand” kunstwerken kunnen ophangen aan de muren, er werd een gedicht gemaakt door een dichter van ‘De Statiepoëten’ voor de gelegenheid getiteld “oase”.

Het lintje werd doorgeknipt door de voorzitster. Iedereen kon de vernieuwing bewonderen; binnen : een nieuwe vloer, nieuw schrijnwerk keuken door eigen technische dienst geverfd, nieuwe gordijnen, nieuw ergonomisch meubilair aangepast voor zorgbehoevenden, nieuw sanitair waarmee rekening gehouden wordt met ergonomie zoals bijvoorbeeld een bar in elk toilet om je recht te trekken, nieuwe tussenwanden die beter isoleren zodat er meerdere activiteiten tegelijk kunnen plaats hebben zonder elkaar te storen, een afzonderlijk lokaaltje voor bijvoorbeeld voetenverzorging. Buiten natuurlijk vernieuwing dak en isolatie ervan, opkuis gevel en fietsenstalling.

P1030506

Nadien was er een receptie.

Foto’s (c) Gazet van Hove