Bach is springlevend!

De muziek van Bach vormt een onuitputtelijke bron van inspiratie voor vele musici. Uit de enorme waaier van werken werd een eigenzinnige keuze gemaakt die jong en oud boeit.
Activiteiten juni

–  ‘Bach anders’: soloconcert door saxofonist Arno Bornkamp op donderdag 1 juni om 21 uur in Kasteel Hof ter Linden in Edegem. Kaarten: 14 EUR.

– ‘De cantates van Bach’: lezing door Yves Senden op dinsdag 6 juni om 20 uur in zaal Da Capo in Hove. Kaarten : 10 EUR (voorverkoop: 7 EUR). Info en reservaties: tel. 03 460 / 33 12, e-mail : cultuur@hove.be.

– Ensemble Les Abbagliati: ‘Only Bach’ op zaterdag 10 juni om 20.15 uur in de Heilige Familiekerk in Edegem. Kaarten: 16 EUR / 14 EUR voor 60-plussers / 12 EUR voor leden van het Davidsfonds en -26-jarigen.

Yves Senden (6 juni Hove)

Bachkenner Yves Senden vertelt alles wat je moet weten over de cantates van J.S. Bach, de ideale voorbereiding op het concert van 10 juni in Edegem. Yves Senden is licentiaat in de Klassieke Filologie. Hij studeerde aan de Conservatoria van Antwerpen en Den Haag en behaalde in 2009 de graad van Doctor in de Kunsten aan de Universiteit van Antwerpen en AP Hogeschool. Als organist geeft hij concerten in binnen- en buitenland en verzorgde hij radio-opnames. Als pedagoog is hij verbonden aan de Koninklijke Conservatoria van de AP Hogeschool Antwerpen, de Hogeschool Gent en aan de academie van Jette. Als voordrachthouder bestrijkt hij een ruim domein : referaten over componisten (Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Dvorak, Mahler, Sjostakovitsj, hedendaagse muziek) naast thematische onderwerpen (de banden tussen de klassieke retoriek en muziek, de cd als vloek en zegen, muziek en emotie,…). Voor de Davidsfonds Academie geeft hij geregeld lezingen over de figuur van J.S. Bach en zijn werk.
www.bachfestival.be Fiets-, wandel- en erfgoedbrochures cultuurdienst