Voor de twaalfde keer zullen de leerlingen van de Hovese basisscholen strijden voor de felbegeerde Scholencup, als het ware de Champions League van Hove !

Inzet, teamspirit en sportiviteit zijn drie belangrijke begrippen die op die dag zeker en vast aan bod komen om de eer van de school te verdedigen. De Scholencup is een organisatie van de sportdienst Hove, in nauwe samenwerking met voetbalvereniging Koninklijke Hove Sport.

P1030664

 

De Hovese Scholencup is de laatste jaren een gezellige traditie geworden. Folklore. Een grensoverschrijdende happening die de scholen van Hove dichter bij elkaar brengt. En ’t Groen Schooltje, Regina Pacis 1, Regina Pacis 2 en de Albrecht Rodenbachschool brengen het elk jaar voor mekaar : ze geven het gevoel dat echte cupmatchen nog bestaan en dat voetbal een feest is. Een ware verbroedering tussen de scholen, met klassieke voetbalgezangen, medailles en ererondes, de cup in de hoogte gedragen door tientallen jonge voetbal-gladiatoren. Mama’s, papa’s, oma’s en opa’s en uiteraard iedereen die houdt van het voetbalspelletje zijn meer dan welkom op zaterdag 3 juni 2017 vanaf 9.00u. op de gemeentelijke voetbalterreinen van Hove Sport aan de Leon Dumortierstraat en Lintsesteenweg in de gemeente Hove, waar het afgelopen wondervoetbaljaar door heel wat ploegen van de Koninklijke Hove Sport al een mooie geschiedenis werd geschreven.

chalet Hove Sport

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove