Een opmerkelijke oproep van de burgemeester die zal verschijnen in het volgende infoblad “Info Hove” van juni 2017.

“Ja, Hove is nog een dorp waar het leuk is om te wonen : veel groen, gezellige tuinen, mooie huizen, inkoopmogelijkheden in de eigen gemeente en buren waar we mee kunnen keuvelen. Een rustig dorp.
Om dit alles te behouden moeten we allemaal veel inspanningen leveren. We kunnen het bestuur mogelijkheden geven via belastingen en bijdragen om onze gemeente leefbaar te houden. Dat is echter niet voldoende : we moeten allemaal actief meewerken om van onze gemeente het mooiste en aangenaamste dorp te maken. Mijn oproep is om hieraan allemaal actief mee te werken.”

p1050160
in de Statielei kan men beter  “konijnen inzetten” …

“Als burgemeester heb ik de verantwoordelijkheid over veiligheid, mobiliteit en openbare werken. Onze straten en rioleringen vragen onderhoud. Dat betekent opbreken, hinder, omleidingen en soms ook ergernis. Ik bedank alle burgers die in een serene sfeer de omleidingen volgen. Ik bedank hen die de snelheidsbeperkingen en verkeersregels respecteren. Bedankt ook voor de gelukwensen na de afwerkte delen en voor jullie geduld.
Samenleven betekent ook met elkaar rekening houden, zowel in het verkeer als door bijvoorbeeld de voetpaden vrij te houden en ook bij het plaatsen van reclameborden voldoende doorgang vrij te houden. Dat betekent ook geen zwerfvuil dumpen. Onze vuilbakjes, voorzien voor sporadisch klein afval, worden door sommigen aanzien als een openbaar stort.”

p1050049
Wouwstraat

De doorgang voor hulpdiensten wordt geregeld gehinderd door verkeerd geparkeerde wagens. De minimale doorgang is wettelijk 4 meter. Onze woonwijken zijn niet gemaakt om met 50 km/u door te razen. Binnenkort kunnen de politiemensen van HEKLA met de modernste apparatuur flitsen. De bevoegdheid van onze gemeenschapswacht zal worden uitgebreid. Dat alles om van onze gemeente een veilig en aangenaam dorp te maken.”

p1040684
“Mijn oproep is daarom ook: laat ons samen van Hove het aangenaamste dorp maken. Jullie hulp en inzet is nodig.”

p1050158
in De Ster gaat men bij nat weer “tegen de grond” …

Dit is een duidelijke oproep van de burgemeester. In iedere Hovese straat zijn er een aantal bewoners die het niet te nauw nemen met het politiereglement en alles maar laten aanmodderen. Na een tijdje is het er een waar stort : rondslingerend afval, overhangende takken over het voetpad, een massa onkruid op de stoep, vuile riolen, bij sneeuwweer doen de bewoners niets, enz …

Dringend tijd dat de Hovese Gemeentewachten eens alle 110 Hovese straten aflopen en ‘inwoners in overtreding’ letterlijk en figuurlijk bij de wet houden !

Foto’s (c) Gazet van Hove.