Donderdag a.s. 25 mei 2017 is er opnieuw Sfinks Mundial in de gemeente Boechout. Dit gratis festival aan de  festival- en sportweide ‘De Bunderkes’ wordt aanzien als de kleine broer of als voorproef van het jaarlijkse Sfinks Mixed dat doorgaat in de gemeente in het midden van de zomervakantie. De organisatie van Sfinks Mundial rekent voor donderdag a.s. opnieuw op ongeveer 10.000 toeschouwers op hun gratis festival. Ook dit festival zorgt voor heel wat wereldmuziek, gezelligheid en exotische hapjes.

Sfinks sfeerbeelden 2

 

Omdat het festival gratis is, komen er uiteraard ook meer bezoekers. “Vorig jaar was het bij momenten echt over de koppen lopen en zoals het er nu naar uitziet zal ook dit jaar het zomerse weer opnieuw van de partij zijn verwacht men in Boechout. Sfinks Mundial  trekt vooral gezinnen en jongeren aan. Ze bieden dan ook een uitgebreid kinderprogramma en presenteren een ruim aanbod aan dj’s. En ook de lokale dj’s komen er aan hun trekken.

P1030449

 

De bekendste naam op de affiche is ongetwijfeld de Antwerp Gipsy-Ska Orchestra. Verder is er ook bijv. een wereldcultuurmarkt  – streetfoodkraampjes en een kidsarea. “Dit jaar hebben ze het publieksterrein een heel stuk groter gemaakt. Zo kan iedereen een plekje vinden en op een aangename manier van het festival genieten. Ook is er voorzien in extra parking en wordt er opnieuw gevraagd aan de bezoekers uit de buurt om zoveel als mogelijk te voet of met de fiets te komen.” Kortom het wordt weer een dagje om niet snel meer te vergeten op donderdag 25 mei 2017 aan De Bunderkes in de gemeente Boechout. Meer info vindt U terug op de website :  www.sfinks.be .

P1030458

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove