Juridisch advies nodig ? Maak een afspraak bij het OCMW.

“Mijn huisbaas heeft de huur verhoogd. Mag dat zomaar ?”, “Mijn tante is overleden en ik ben de erfgenaam. Maar kan het dat ik ook haar schulden erf ?”, “Ik zit volop in een scheiding en ik denk dat ik recht heb op een gratis advocaat. Waar kan ik die vinden ?”, “Mijn zoon kocht iets via het internet, maar ik wil die aankoop ongedaan maken. Kan ik dat ?”, “Ik kreeg zonet een deurwaarder aan de deur. Wat gaat er nu verder gebeuren ? Wat kan ik doen ?”

OCMW Hove
Bijna iedereen komt vroeg of laat wel eens in een situatie waarin juridisch advies nodig is. Hiervoor kan je elke woensdagvoormiddag terecht bij OCMW-juriste Els Van Haesbroeck. Zij zal samen met jou je vraag bekijken en je op weg helpen naar een oplossing. Ze kan je advies geven, doorverwijzen naar de juiste persoon of dienst, helpen bij het opstellen van een brief, bemiddelen met een andere partij, je documentatie geven,… De juriste kan echter niet optreden voor de rechtbank zoals een advocaat dat doet.
Elke inwoner van Hove kan gratis gebruikmaken van dit juridisch advies. Maak wel altijd tijdig een afspraak bij de sociale dienst, Esdoorn 4A in Hove, tel. 03 / 460 10 80, e-mail : socialedienst@ocmwhove.be .
www.hove.be/juridisch-advies .

gerecht

Foto’s (c) Gazet van Hove