HOVE

Tien tips voor een propere, veilige en opgeknapte omgeving.

P1020481
1. Veeg regelmatig voor eigen deur.

2. Hou het voetpad onkruidvrij.

3. Ban rondvliegend papier en zwerfvuil uit je straat.

4. Sorteer je afval en bied het op de juiste data aan.

5. Gooi niets in de rioolputjes.

6. Ruim je hondenpoep op.

7. Respecteer de rust van anderen.

8. Hou je aan de verkeersregels.

sluistorten Geelhandlaan

 

9. Meld sluikstort. Zodra je afval ergens achterlaat, opslaat of stort op een manier die niet aan het politiereglement voldoet, spreekt men van sluikstorten. Enkele voorbeelden : huishoudelijk afval dumpen in afvalkorven op openbare plaatsen, frituurolie of andere vloeistoffen in de rioolputten gieten, verkeerd aangeboden en niet opgehaalde huisvuilzakken buiten laten staan of afval aan de gesloten toegangspoorten van het recyclagepark achterlaten. Sluikstorten is verboden en strafbaar. Toch ontsieren allerhande soorten afval onze straten, pleintjes en groenzones.

Als je een sluikstort opmerkt, kan je dit via het e-loket op de gemeentelijke website of via e-mail melden aan het centraal meldpunt: sluikstort@hove.be. De technische dienst komt dit stort dan zo snel als mogelijk opruimen. Daarnaast wordt geprobeerd de overtreder te identificeren. Wordt die gevonden, dan zal hij/zij instaan voor de (betaling van de) opruiming van het afval.

Afval rond zitbank

 

10. Geef gebreken aan straten en openbare plaatsen door. Dan kan per e-mail naar informatie@hove.be , telefonisch via het nummer 03 / 460 33 11 of via de meldingskaart in het e-loket op de gemeentelijke website.
www.hove.be/meldingskaart .

Foto’s (c) Gazet van Hove.