De gemeente Hove heeft ambitieuze klimaatdoelstellingen. We willen als organisatie het eigen energieverbruik verminderen. Daarnaast willen we ook de inwoners, bedrijven en organisaties in onze gemeente helpen om hun energieverbruik te doen dalen.

Heb je plannen om te bouwen of verbouwen ? Overweeg je bepaalde aankopen ? Neem dan zeker contact op met de milieudienst, er zijn verschillende zaken die de gemeente aanbiedt :

Igean energielening
1) Kamp C

Je kan in Hove of één van onze buurgemeenten terecht voor een sessie gratis bouwadvies. We werken hiervoor samen met de architecten van Kamp C, het centrum duurzaam bouwen van de provincie Antwerpen. Deze architecten bekijken samen met jou het bouwplan van de woning en screenen het op duurzaamheid. De volgende sessies gaan door op 19 juni in Lint, 21 augustusin Hove en 18 september in Edegem. Vooraf een afspraak maken via milieu@hove.be (tel. 03 / 460 33 47) is noodzakelijk.

logo provincie Antwerpen
2) Renovatieaudit

Je kan via www.igean.be een afspraak maken voor een renovatieaudit aan huis. Tijdens deze audit wordt je woning onderzocht door een expert. Deze expert bekijkt het dak, de muren, de verwarmingsinstallatie,… en geeft een uitgewerkt advies over hoe je het energieverbruik in de woning kan verminderen. Het gemeentebestuur biedt een subsidie aan die de audit gedeeltelijk terugbetaalt. Alle informatie over dit subsidiereglement vind je op www.hove.be of bij de gemeentelijke milieudienst (tel. 03 / 460 33 26).

IGEAN nieuw logo
3) Groepsaankopen

Dit jaar organiseert of ondersteunt de gemeente Hove verschillende groepsaankopen : elektrische fietsen en elektrische bakfietsen (zie pagina 9), fotovoltaïsche zonnepanelen (zie pagina 7), groene stroom en/of aardgas (info Hove september) en dakisolatie (de timing van deze groepsaankoop ligt nog niet volledig vast, maar het initiatief wordt nog dit jaar opgestart).
Je kan op de hoogte blijven van de laatste stand van zaken via de gemeentelijke website of door de dienst Milieu en Duurzaamheid te volgen op Facebook.
www.igean.be – www.hove.be/subsidie-renovatieaudit – www.facebook.com/duurzaamhove .