Er is geen reden tot paniek, maar hier en daar sijpelen berichten door over smartphones die ongevallen veroorzaken. In de meeste gevallen kunnen deze ongevallen worden voorkomen door het naleven van enkele eenvoudige tips.

1. Vermijd het langer dan 10 minuten spelen van spelletjes of tv-kijken op je smartphone. De temperatuur kan (volgens testen in de VS) oplopen tot 60 graden.

2. Plaats de smartphone tijdens het opladen in een vrije omgeving.

3. Laad de smartphone niet op in bed : de smartphone kan verhit raken als je er op gaat liggen. Leg het toestel evenmin onder het hoofdkussen tijdens het opladen.

4. Wanneer je de smartphone voor een lange periode ononderbroken gebruikt, hou de smartphone verwijderd van de huid. Gebruik oordopjes of koptelefoon.

5. Wanneer je voelt dat de smartphone te warm wordt tijdens het opladen, stop het opladen en laat het toestel afkoelen vooraleer opnieuw op te laden. Bedek het toe , zodat de hitte kan ontsnappen.

6. Laad je smartphone niet op in plaatsen waar het zeer warm kan worden : in het felle zonlicht, op een radiator of op het dashboard van je wagen.

7. Gebruik de oplaadkabel die in de doos verpakt zit.

8. Gebruik je smartphone niet tijdens het opladen.

9. Laat niet te veel apps tegelijk lopen. Ze kunnen processen in de achtergrond opstarten, waardoor de smartphone verhit.

10. Als je ze niet nodig hebt, zet Bluetooth en locatiebepaling uit. Daardoor wordt constant een gps-signaal gezocht en dit veroorzaakt verhitting.
www.brandwonden.be .