Politieke beurs in Regina Pacis

HOVE

Komende donderdag organiseren de leerlingen van 6 Humane Wetenschappen van Regina Pacis Hove een politieke beurs voor hun medeleerlingen van het 6de jaar, waarbij zij in samenwerking met enkele politici zeven Vlaamse politieke partijen voorstellen door middel van een stand.

Volgend jaar zullen zij immers voor de eerste keer naar het stemhokje moeten trekken en hierbij is het natuurlijk belangrijk om goed geïnformeerd te worden.

Verkiezingen 2014
verkiezingen 2014 in Hove

 

Tijdens het eerste semester hebben de leerlingen Humane Wetenschappen de nodige leerstof verwerkt i.v.m. de politieke organisatie van België (staatsstructuur, verkiezingen, politieke stromingen, actuele maatschappelijke problemen, totstandkoming van wetten, werking van het parlement, inmenging van de overheid, ….).

P1020118
Vlaams Parlement Brussel

 

De laatste weken hebben ze zich in groepjes van twee toegespitst op één partij, meer bepaald op hun standpunten rond gezondheidszorg, immigratie en integratie, milieu en energie en een thema naar keuze.

Deze thema’s werden bepaald door een politieke enquete, die zij uitvoerden bij hun medeleerlingen uit het 6de jaar. Zij peilden hierbij ook naar hun stemgedrag en politieke attitude en zullen via een nieuwe enquete na de beurs de invloed van de politieke beurs trachten in kaart te brengen.

P1020105
Federaal Parlement Brussel

 

Komende donderdag 18 mei zullen zij de bezoekers proberen te overtuigen van de kwaliteit van ‘hun’ partij. De bezoekers circuleren vrij van stand tot stand en zullen hopelijk vele kritische vragen stellen.

De leerlingen kregen ook de opdracht om een ‘politieke coach’ te zoeken, die hen assisteert op de beurs zelf en ook tijdens de voorbereiding. Volgende politici hebben hun komst bevestigd :

Deze politici zijn :

– Jos D’Haese (PVDA Antwerpen)

– Jeroen Van Laer (schepen voor Groen! in Edegem)

– Stéphanie Van Houtven ( Districtsburgemeester Borgerhout en nationaal ondervoorzitter sp.a)

– Orry Van de Wauwer (Vlaams Parlementlid vanaf september voor CD&V)

– Olivier Verhulst (Voorzitter Open Vld-fractie Gemeenteraad Schilde)

– Gerda Lambrecht (schepen in Hove voor N-VA)

– Johan Verwerft (afdelingsvoorzitter Vlaams Belang Hove)

veel aanbod

Praktisch :

De beurs start donderdag 18 mei om 13.50u. en eindigt omstreeks 16.20u.

Adres : Regina Pacis, Boechoutsesteenweg 87a, 2540 Hove. De beurs vindt plaats in het Open Leercentrum (OLC).

Foto’s (c) Gazet van Hove.