Pallieter-tunnel in Lier donderdagavond afgesloten voor rampoefening

De stad Lier organiseert morgen donderdag een grote rampoefening in de Pallietertunnel. Die is daarvoor vanaf 18.30u. tot 23.00u. afgesloten. U moet er bovengronds omrijden. Op donderdag 18 mei organiseert de stad, in samenwerking met de Hulpverleningszones Rivierenland en Rand, het Heilig Hartziekenhuis en de lokale politie een grote rampoefening. Deze vindt plaats in en rond de Pallietertunnel op de Ring (R16).

P1020560

 

De voorbereidingen starten omstreeks 18.30u. met de opbouw van het rampterrein. Op dat moment wordt de tunnel afgesloten voor het verkeer. De oefening zelf start om 20.00u. “Om het vlotte verloop van de oefening niet in het gedrang te brengen en de deelnemers de kans te bieden zo optimaal mogelijk te oefenen, vragen we aan inwoners om niet naar de oefening te komen kijken”, benadrukt burgemeester Frank Boogaerts.  Uiterlijk om 23.00 uur gaat de tunnel weer open. Tussen 18.30u. en 23.00u. blijft verkeer op de parallelwegen naast de tunnel en op het kruispunt met de Mechelsesteenweg wel mogelijk.

P1020561

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove.