Groepsaankoop elektrische fietsen en bakfietsen

Regio

Met een elektrische fiets wordt fietsen opnieuw een plezante keuze. Fietsen is niet langer beperkt tot ontspannende tochtjes tijdens het weekend, maar kan ook dienen voor het dagelijkse woon-werk verkeer. Dit maakt de elektrische fiets een realistisch alternatief voor de wagen. Wie regelmatig kinderen of boodschappen vervoert op de fiets, kan kiezen voor een elektrische bakfiets.

Geld euro's
Een betrouwbare elektrische fiets of bakfiets neemt echter algauw een flinke hap uit uw budget. Door deel te nemen aan een groepsaankoop bespaart u niet alleen vele uren opzoekingswerk, maar koopt u een elektrische fiets aan een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Bovendien zorgen we ervoor dat de fiets kan besteld en onderhouden worden bij een fietshandel in uw eigen gemeente !

Hoe verloopt de groepsaankoop elektrische fietsen ? Eerst peilen we via onze website naar de interesse in elektrische fietsen. Vervolgens doet IGEAN een prijsvraag bij een uitgebreide lijst van fietsmerken. Deze merken kunnen dan een offerte indienen op voorwaarde dat zij in elke deelnemende gemeente een fietshandel zoeken die de fietsen kan verdelen. Deze lokale fietshandel zal ook in staan voor het onderhoud van de fietsen. De uiteindelijke keuze van het merk en type fiets wordt gemaakt door een stuurgroep die bestaat uit inwoners. In het najaar organiseren we in uw buurt een testmoment waarop u de gekozen fietsen kan uitproberen. Van zodra het merk en type fiets zijn gekozen kan u een bestelling plaatsen. Dit is mogelijk tot eind 2017. De levering van de fietsen voorzien we in het voorjaar van 2018.

fietsers

Wie kan deelnemen ? Iedereen die woont of werkt in de gemeenten Boechout, Edegem, Essen, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kontich, Malle, Niel, Rumst, Schoten, Wijnegem, Wommelgem, Zandhoven of Zwijndrecht.

Wilt u graag actief meebeslissen over het merk en model fiets en bakfiets dat wordt gekozen ? Dan kan u aanduiden dat u lid wenst te worden van de stuurgroep. De stuurgroep wordt samengesteld uit geïnteresseerde inwoners van uw gemeente en de omliggende gemeenten. U mag er hierbij van uit gaan dat de stuurgroep één keer zal samengeroepen worden om de aangeboden fietsen en bakfietsen uit te proberen en de leverancier(s) te kiezen.

Ja, ik ben geïnteresseerd in een elektrische fiets en vul het aanvraagformulier in : www.milieuenveiligheid.igean.be .

IGEAN nieuw logo

Foto’s (c) Gazet van Hove.