Brandweerofficier betrokken bij ongeval in Hove toen hij op weg was naar een interventie

Edegem/Hove

Maandagavond werd de brandweerzone Rand  rond 21.30u. opgeroepen voor een interventie bij een keukenbrand in de gemeente Boechout. De brandweerofficier die zoals gewoonlijk met zijn jeep of commandovoertuig de brandweerwagens vergezeld of al eerste vertrekt naar de interventie raakte maandagavond betrokken bij een zwaar verkeersongeval op het kruispunt van de Mechelsesteenweg en de Hovestraat in de gemeente Hove.

 

P1030270

 

De commandowagen van de brandweer reed het kruispunt prioritair op, en zou daarbij frontaal in aanrijding zijn gekomen met een personenwagen, zegt men bij onze politiezone HEKLA. De brandweerofficier raakte hierbij licht gewond maar de vrouwelijke bestuurster in het aangereden voertuig zat gekneld. De brandweer had ruim anderhalf uur werk om de vrouw te bevrijden. Het gaat om een 52 jarige vrouw uit Mortsel. Zij werd zwaar gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Het Antwerpse parket stuurde een deskundige ter plaatse. De brand in de Guido Gezellestraat in Boechout waarnaar de officier onderweg was, bleek al bij al mee te vallen. Het bleef beperkt tot een uitgebrande microgolf in de keuken. De brandweer hoefde de woonruimte enkel te verluchten.

P1030275

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove