Autodelen in Hove, iets voor jou ?

Kom naar de infosessie op donderdag 18 mei om 20.00 uur in O.C. “De Markgraaf” en ontdek alles over autodelen.

Staat je wagen meer stil dan je lief is of heb je af en toe een (tweede) wagen nodig ? Al aan autodelen gedacht ? Bij autodelen gebruiken meer mensen één of meer gemeenschappelijke wagen(s). Je gebruikt de auto wanneer je hem nodig hebt. Wanneer je hem niet nodig hebt, kan iemand anders ermee op pad. Het bezit van een wagen wordt losgekoppeld van het gebruik, wat handiger maar zeker ook goedkoper is.

elektrische wagen Eandis

Voordelen

– Autodelen is goedkoper. Indien je een gedeelde wagen gebruikt, hoef je zelf geen wagen te kopen. Als eigenaar kan je je kosten delen met anderen.

– Autodelen is flexibeler. Je krijgt toegang tot verschillende types wagens.

– Minder auto’s op straat betekent ook meer ruimte voor leuke dingen.

– Je hebt meer contact met mensen in je buurt.

elektrische wagen Eandis

Wereldwijd ontstaan steeds meer nieuwe autodeel-initiatieven die men kan opdelen in buurtinitiatieven en autodeel-aanbieders met of zonder eigen vloot. Benieuwd welke vormen van autodelen er bestaan en welke initiatieven aanwezig zijn in Hove? Kom naar de infosessie! Deelnemen aan de infosessie is gratis, maar inschrijven is verplicht door een berichtje te sturen naar milieu@hove.be (tel. 03 / 460 33 26).

www.autodelen.net

elektrische wagen Eandis

Foto’s (c) Gazet van Hove