Sportkampen en speelpleinwerking zomer 2017 in Hove

Hieronder de planning van de sportkampen en de speelpleinwerking die deze zomer op het programma staan. Inschrijven voor al deze activiteiten kan vanaf dinsdag 18 april.

Week 1 (3 tot 7 juli): speelpleinwerking.

Week 2 (10 tot 14 juli): speelpleinwerking, vrijdag 14 juli: uitstap.

Week 3 (17 tot 20 juli): speelpleinwerking.

Week 4 (24 tot 28 juli): sport- en spelkamp en omnisportkamp.

Week 5 (31 juli tot 4 augustus): speelpleinwerking.

Week 6 (7 tot 11 augustus): speelpleinwerking, vrijdag 11 augustus: uitstap.

Week 7 (16 tot 18 augustus): speelpleinwerking.

Week 8 (21 tot 25 augustus): sport- en spelkamp en omnisportkamp. VOLZET!

Week 9 (28 tot 31 augustus): sportief speelplein (nieuw), vrijdag 31 augustus: uitstap.

 

Omnisportkamp

Kinderen geboren in het jaar 2008 tot 2005 maken onder begeleiding van gediplomeerde en ervaren sportmonitors op een speelse manier kennis met verschillende sporten. Er worden gedurende deze week een tiental sporten aangeboden. De nadruk ligt niet op het aanleren van allerlei technische vaardigheden, maar wel op het ontdekken van een sport door middel van eenvoudige oefeningen en wedstrijdsituaties die een gegarandeerde succeservaring met zich meebrengen. Het moet vooral leuk en uitdagend zijn. Enkele sporten die zeker aan bod zullen komen: hockey, voetbal, contact- en verdedigingsvormen, dans, badminton, basketbal en handbal. Er wordt ook een daguitstap voorzien waar de deelnemers niet-alledaagse sporten en bewegingsactiviteiten voorgeschoteld krijgen zoals muurklimmen, touwenparcours en kajak.

JOC
Sport- en spelkamp

Dit sportkamp is er voor kinderen die geboren zijn in het jaar 2012 tot 2009. Gedurende vijf dagen wordt een combinatie van sport-, spel- en crea-activiteiten aangeboden. Het accent ligt vooral op al spelend leren bewegen. Er worden verschillende bewegingsactiviteiten aangeboden waarbij kinderen intensief bewegen en zich bewust worden van hun eigen lichaam. Met een brede basis van motorische vaardigheden leren kinderen op latere leeftijd gemakkelijker sporten aan en ook in het dagelijkse leven komt dit van pas. Hiernaast zijn er ook enkele crea- en knutselmomenten voorzien. Afwisseling is bij deze leeftijdsgroep belangrijk.

 

Sportief speelplein (nieuw)

De sport- en de jeugddienst slaan de handen in elkaar voor de allereerste sportieve speelpleinweek. Dit is een combinatie van zowel sportkamp als speelplein. Deelnemers hieraan krijgen een mix van typische speelpleinactiviteiten, afgewisseld met sportsessies. Voor elk wat wils! Het sportief speelplein is er voor kinderen, geboren in het jaar 2011 tot 2003.

 

Speelpleinwerking

Alle kinderen van 6 tot en met 14 jaar zijn welkom op de speelpleinwerking, want vakantie betekent speeltijd! De animators staan elke dag klaar met een gevarieerd programma: spelletjes, knutselen, quizzen, behendigheid, sport,… Daarnaast is er volop ruimte en tijd voor kinderen om zelf te bepalen wat ze willen.

speeltuigen

Inschrijvingen

De inschrijvingen gaan van start op dinsdag 18 april. Bezorg onderstaande gegevens aan de sportdienst (sportkampen) of de jeugddienst (speelpleinwerking) per e-mail of telefoon of loop even langs: naam, voornaam, geboortedatum, adres, telefoon en e-mail. Na inschrijving volgt er een bevestigingsmail met daarin de betalingsgegevens. Opgelet: voor de sportkampen is het noodzakelijk om op voorhand in te schrijven. Voor de speelpleinwerking is het mogelijk om per dag vrij deel te nemen. De medische fiche kan je hier invullen.

speelplein 1
Start en einde

Sportkampen en speelpleinwerking starten ’s morgens om 9 uur en lopen tot 16 uur. Kinderen kunnen toekomen tussen 8 en 9 uur en worden opgehaald tussen 16 en 17 uur. Tijdens de speelpleinweken is er naopvang van 17 tot 18 uur.

 

Tarieven

Deelnemen aan een sportkamp kost 60 EUR voor een week. Deelnemen aan de speelpleinwerking kan voor 4 EUR per dag bij voorinschrijving tot 23 juni. Na deze datum en de dag zelf bedraagt de kostprijs 5 EUR per dag. Voor een uitstap betaal je 20 EUR. De naopvang kost 1 EUR.

 

Contactgegevens

Sportdienst: e-mail: sport@hove.be, tel. 03 454 39 01, jeugddienst: e-mail: jeugd@hove.be, tel. 03 454 38 97, P. van Ostaijenlaan 6.