Bezoek aan het Begijnhof in Antwerpen met schrijfster Diane Broeckhoven

Diane Broeckhoven publiceerde al meer dan twintig jeugdboeken. Zij schrijft op een indringende manier over taboedoorbrekende onderwerpen, bijvoorbeeld over de dood van een kind in ‘Een dood vogeltje’, over aids in ‘Kristalnacht’ en over de kloof tussen arm en rijk in ‘Een God met warme handen’.

In 1998 schreef ze haar eerste roman voor volwassenen. Van de Duitse vertaling van ‘De buitenkant van Meneer Jules’ zijn zo’n 250.000 exemplaren verkocht. ‘Reiskoorts’ is het vervolg op dit boek.

Op dinsdag 30 mei om 14.00 uur brengt het Davidsfonds op een bijzondere manier cultuur, historie en literatuur samen tijdens een bezoek aan het Begijnhof van Antwerpen. Diane Broeckhoven, bewoonster van het Begijnhof, is dan gastvrouw. Ze vertrekken bij haar huis in de Catharinasteeg, maken een kleine begeleide wandeling in en om de mooie tuin en eindigen in de kerk, waar Diane over haar werk en carrière zal vertellen. Voor deze lezing in de sfeervolle Catharinakerk wordt een bijdrage van 1 EUR per persoon gevraagd die ten goede komt aan het beeldenrestauratiefonds (ter plaatse te betalen).

Afspraak om 13.45 uur aan de poort van het Begijnhof. Leden betalen 6 EUR, niet-leden 8 EUR. Gelieve je deelname te bevestigen bij Lieve Duffeler, tel. 0477 / 41 79 29 of e-mail : lieve.duffeler@skynet.be . Je inschrijving is definitief na ontvangst van betaling op rekening BE96 9794 2476 3005 met vermelding ‘Begijnhof’ en het aantal personen.
www.hove.davidsfonds.be – facebook.com/DavidsfondsHove .

Davidsfonds

Foto’s (c) Gazet van Hove.