ANTWERPEN

Nu zaterdag 13 en zondag 14 mei gaat er in de gebouwen van Antwerp Expo aan de Jan Van Rijswijcklaan voor de vierde keer een islambeurs door onder de noemer van “Medina Expo Belgium”. Het is een trefpunt van ondernemers afkomstig uit de Arabische wereld die goederen en diensten aanbieden. Men treft er voor elk wat wils : stands, workshops, voordrachten, mode, toerisme, start-ups, lifestyle, kunst, halalproducten, eten, enz … Vorig jaar trok deze beurs meer dan 6.000 bezoekers. De organisatoren zullen dit aantal proberen te verbeteren door breder en diverser te gaan. Zo worden er ook stands aangekondigd van de middenstandsorganisatie UNIZO en de Karel de Grotehogeschool.

P1020954

Haatpredikers aanwezig ?

Wie het niet zo ziet zitten met deze islambeurs is het plaatselijke Vlaams Belang. Volgens volksvertegenwoordiger Filip Dewinter zal er op deze beurs de Amerikaanse moslimprediker Nouman Ali Khan (39) optreden. Hij behoort tot de 500 invloedrijkste moslims ter wereld. Nouman Ali Khan heeft het imago van een open en tolerant iemand te zijn. Volgens Filip Dewinter is dit slechts schijn. “Nouman Ali Khan heeft zijn opleiding gekregen in Pakistan en Saoedi-Arabië. In zijn preken keurt hij geweld tegen vrouwen goed en propageert hij geweld tegen homo’s, prostituées, pornoacteurs en overspeligen. Hij houdt duidelijk een pleidooi voor een totalitaire en inhumane islam”. Dewinter staaft zijn mening door te verwijzen naar de vele filmpjes die er op het internet circuleren rond deze islamprediker. Dewinter vroeg ook aan minister van Binnenlandse zaken Jan Jambon (N-VA) om ‘Nouman Ali Khan de toegang tot ons land te ontzeggen’. De minister onderzoekt deze vraag.

P1020901

 

Protestmanifestaties

Om hun woorden kracht bij te zetten organiseert het Vlaams Belang op zaterdag 13 mei om 14.00u. een staande protestmanifestatie tegen deze moslimbeurs vlak aan de overkant van de zaal aan de Jan Van Rijswijcklaan. Vorige jaren deed de partij dit ook reeds en toen kwamen er enkele tientallen VB-aanhangers op af. De spanning was soms te snijden met islamitische tegenmanifestanten en enkele buurtbewoners die het niet zo hoog op hadden met de VB-manifestatie. De politie was steeds discreet aanwezig met voldoende agenten in uniform en in burger.

De vraag is of (extreem)links zich dit jaar in Antwerpen zal beperken tot wat verbaal geroep naar het VB ? Afgelopen week verhinderden een honderdtal – meestal Franstalige extreem-linksen van de ULB – aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) een voordracht van staatssecretaris voor migratie Theo Francken (N-VA). Twee dagen geleden waren er rellen met extreem-linksen die aan de UGent een voordracht van Theo Francken in de zaal kwamen verstoren.

Het worden nog spannende uren in en rond Antwerp Expo tijdens het komende weekeinde.

P1020918

Foto’s © Gazet van Hove.