Binnenkort staan er in Hove verschillende duurzame activiteiten op het programma. U bent hierbij van harte uitgenodigd.

Fietsersbond Hove

  • Op zaterdag 6 mei organiseert de Fairtrade-trekkersgroep samen met de Fietsersbond een fietstocht langs diverse plekjes in Hove, Kontich en Edegem. Onderweg brengen ze een bezoek aan de zelfplukboerderij Grondsmaak, de zelfpluktuin Plukjefruit en een volkstuin in Edegem. Ze ronden de tocht af met een (h)eerlijke verfrissing in het Meihof. De tocht vertrekt om 14.00u. aan het gemeentehuis in Hove en is ongeveer 30 km lang. Deelname is gratis.

IGEAN nieuw logo

  • Op maandag 8 mei organiseert de gemeente Hove samen met de intercommunale IGEAN een info-avond over renovatie-audits. Dit gaat door om 20.00u. in De Markgraaf (Kapelstraat 8 Hove).

Een renovatie-audit wordt uitgevoerd door een expert en onderzoekt de belangrijkste onderdelen van je woning (muren, daken, beglazing, verwarmingsinstallatie, …). Na het onderzoek ontvang je een advies over hoe je de woning energiezuiniger kan maken.

In Hove werken ze hiervoor samen met de experts van energiecoöperatie ZuidtrAnt. Zij voeren de audit uit tegen een vooraf vastgestelde kostprijs en volgens een uniform stramien. Deelname aan de info-avond is gratis en vrijblijvend.

ex-burgemeester en voorzitter van IGEAN Luc Vuylsteke de Laps geeft een intervieuw aan radio 2

  • Op donderdag 18 mei organiseert de gemeente Hove een info-avond over autodelen. Dit gaat door om 20.00u. in De Markgraaf (Kapelstraat 8).

Tijdens deze info-avond krijgen we een overzicht van de verschillende mogelijkheden die er bestaan en welke voordelen dit biedt. Deelname aan de info-avond is gratis en vrijblijvend. Inschrijven via milieu@hove.be is wel verplicht.

Verdere info bij Els Lauwers, duurzaamheidsambtenaar, gemeentehuis Hove, Geelhandlaan 1, 2540 Hove, tel. 03 / 460 33 26. – www.hove.be .

Foto’s (c) Gazet van Hove.