Wielertoeristen en beloften strijden in Boechout nu zondag 30 april 2017

Het nieuwe Sportpark Sneppenbos wordt dit weekend de uitvalsbasis voor twee wielerwedstrijden in de gemeente Boechout. Vzw Boechout koerst organiseert al enkele jaren wielerwedstrijden in Boechout. Nu zondag 30 april zijn er twee wedstrijden gepland. Schepen van Sport Rudi Goyvaerts is blij met dit evenement : ‘Vlaanderen wordt niet voor niets wielergek verklaard. Wielerkoersen brengen ook in ons dorp altijd veel sfeer. Dit is dus weer een tof initiatief van ‘Boechout koerst’. En onze ‘koperen kogel’ Jef Bertels, wielertalent uit Vremde, koerst mee bij de beloften !’

P1030861

Om 13.00 uur gaan de wielertoeristen van start. In ‘Toer de Toerist’ strijden ze tegen elkaar in tien rondes van telkens 5 km. Om 14.30 uur is er dan het provinciaal kampioenschap voor beloften. Jonge renners leggen twintig rondes af van 12,5 km. Supporters van Jef Bertels mogen hun held komen aansporen aan zijn ouderlijk huis in de Berthoutstraat. In de straten langs het parcours geldt een parkeerverbod tussen 11.00 en 19.00 uur. Vanaf 12.00 uur wordt er éénrichtingsverkeer ingevoerd, met de richting van de koers mee. De vervoersmaatschappij meldt dat zondag a.s. bus 51 van De Lijn niet tot in Vremde zal rijden. De start en aankomst van dit alles is aan sportpark Sneppenbos aan de Vremdesesteenweg 224 in de gemeente Boechout.

Meer info vindt U via e-mail bij  rudi.goyvaerts@boechout.be – www.boechout.be

Foto’s (c) Gazet van Hove