Vlaamse regering investeert fors in fietsinfrastructuur en veiligheid en de provincie Antwerpen en onze regio profiteren mee

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts verhoogt het investeringsbudget voor de fietsveiligheid in de gemeente Kontich met 5 miljoen euro. Het geld wordt besteed voor veilige fietspaden langs de N1, voor de bouw van een fietstunnel onder de N171 en voor het doortrekken van het fietspad tussen de A12, E19 en N171.

 Boechoutselei fietspad

 

Ook in de stad Mortsel genieten ze mee van deze investering. Burgemeester Erik Broeckx reageert erg enthousiast op de nieuwe Vlaamse injectie voor fietsverbeteringen van liefst 300 miljoen euro, waarvan 1,4 miljoen euro bestemd is voor zijn stad. “Geweldig nieuws voor onze fietsers”, zegt de Mortselse burgemeester. “Fietsen langs de Krijgsbaan wordt dankzij deze Vlaamse investering vlotter en veiliger. We kunnen hier een structureel onderhoud doen tussen de Neerhoevelaan en Grotenhof. Dit komt bovenop de middelen die wij er al voor vrijmaakten. Al die inspanningen samen betekenen een substantiële boost van het fietsbeleid in Mortsel.”

Fietsborden

Van de andere gemeente in onze zuidrand hebben we geen cijfers. Wel kunnen we zeggen dat de provincie Antwerpen in totaal op ongeveer 84 miljoen euro extra mag rekenen. Knap werk alvast van onze Vlaamse regering vinden wij van de lokale radio. Fietsen is zowiezo gezond en als het dan ook nog veilig kan is dat zeker een win-win situatie die we graag willen toejuichen.

VAB fietsbijstand

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove